nieuws

Nederland bakt beste Gezondheidsbrood tijdens Mondial du Pain

Nieuws 734

In de categorie ‘Voeding & Gezondheid’ van Mondial du Pain 2017 kwam de inzending van het BoulangerieTeam als beste uit de bus.

Nederland bakt beste Gezondheidsbrood tijdens Mondial du Pain
Coach Hans Som samen met Bas Goossen en Mike Onasse na afloop van de prijsuitreiking.

Bas Goossen, Mike Onasse en coach Hans Som van het BoulangerieTeam namen de prijs voor het beste Gezondheidsbrood trots in ontvangst. Helaas bleef het hierbij, want in de reguliere competitie van Mondial du Pain 2017 wist Nederland het podium niet te halen. Taiwan won de wedstrijd, gevolgd door Japan en België.

Coach is trots en kritisch

Gelet op het sterk bezette deelnemersveld van de Mondial du Pain is dit geen schande. Hans Som kijkt terug op de wedstrijd: ‘Allereerst ben ik blij en trots op de prijs die we hebben behaald. Daarentegen moet je ook kritisch kijken naar het geheel. We zitten er echt wel dichtbij maar om de laatste stap te maken, moeten we meer trainingsuren maken. Pas dan kunnen we meedoen met de absolute toplanden.’ De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Taiwan, Japan en België uit USA, Frankrijk en China. Deze zes landen strijden in 2018 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is.

Gezondheidsbrood met sinaasappeldesem

Het winnende Gezondheidsbrood is een proteïnerijk brood met minder koolhydraten, veel vezels en gevuld met diverse soorten zaden en granen. De sinaasappeldesem, gemaakt van biologische sinaasappelen, zorgt voor een mooie smaak en tevens voor de nodige vitamine C. Dit gezonde brood was één van de vele soorten die Mike en Bas moesten maken. Mike was verantwoordelijk voor de viennoiserieproducten en het showstuk, terwijl Bas de broodproducten maakte.

Een impressie van het Gezondheidsbrood dat in de prijzen viel.

Een impressie van het Gezondheidsbrood dat in de prijzen viel.

Het totale deelnemersveld bestond naast Nederland uit Duitsland, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Ivoorkust, Spanje, Japan, Mali, Mexico, Peru, Filippijnen, Taiwan, USA en thuisland Frankrijk. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.

BoulangerieTeam behaalt brons op EK

Tijdens het EK Boulangerie viel Nederland wel in de prijzen. Mark Plaating, Tim Boers, Kris Huijsman en coach Wietse Schiere van het BoulangerieTeam zijn op de derde plaats geëindigd op het EK Boulangerie in Nantes.

Reageer op dit artikel