nieuws

NBOV lanceert app voor bedrijfshulpverlening

Nieuws 802

De NBOV heeft, samen met andere ambachtelijke branches en twee ministeries, de app Help123 ontwikkeld. Deze app maakt de verplichte bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder.

NBOV lanceert app voor bedrijfshulpverlening
Help123 is een bhv-app.

Iedere werkgever is verplicht om bedrijfshulpverlening (bhv) op de werkvloer te organiseren. Veel NBOV-leden hebben aangegeven bij de vereniging dat de regelgeving onduidelijk is en de kosten aan de hoge kant. Daarom heeft de NBOV, samen met andere ambachtelijke branches en twee ministeries, de app Help123 ontwikkeld die bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder maakt, schrijft de brancheorganisatie aan haar leden.

Training afgestemd op dagelijkse praktijk

Met Help123 maakt een ondernemer een bhv-plan voor het bedrijf, waarin de bhv-afspraken worden aangegeven. Daarnaast kunnen alle medewerkers een online bhv-training volgen, waarmee zij leren hoe te handelen bij een noodgeval. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar heeft geen praktijktraining. Een praktijktraining is niet noodzakelijk om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Bhv-kennis voor alle medewerkers

Help123 zorgt op een eenvoudige manier voor een veilig bedrijf, tegen zo laag mogelijke kosten. Kleinere bedrijven hebben vaak maar een of twee bhv’ers die niet altijd aanwezig zijn. Met Help123 volgen alle medewerkers een online training waardoor meer medewerkers bhv-kennis hebben en dat bevordert de veiligheid.

Help123 zorgt er bovendien voor dat alle bhv-afspraken in de training van de medewerkers terugkomen. Als hun certificaten bijna verlopen, herinnert de app de ondernemer aan de jaarlijkse herhalingstraining. Ook wordt er geïnformeerd of de bhv-afspraken nog voldoen aan de huidige situatie.

Ondernemer Adriaan Vonk, van Vonk de Echte Bakker in Bunnik, ergerde zich al jaren aan de verplichte bhv-trainingen, laat hij weten in de Facebook-groep MKBBakkerij2020. ‘Wij mochten meedraaien met de pilot van de NBOV en het personeel dat allemaal bhv-vrij was, is nu gecertificeerd. Ze waren allemaal erg enthousiast!’. Het grootste voordeel volgens de ondernemer zijn de lage kosten van de app.

Kosten Help123

Een reguliere bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. De Help123-app kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker. Meer informatie over Help123 is te vinden op de website: Help123.eu. Op deze website is de app ook aan te schaffen.

Lees ook deze blog van Lex Brakenhoff, die meemaakte dat een klant onwel werd in zijn winkel.

Reageer op dit artikel