nieuws

Lekkerste vlaai van 2017 is van Joost Snijders

Nieuws 4855

Lekkerste vlaai van 2017 is van Joost Snijders
De winnaars van de Limburgse vlaaikeuring 2017.

Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy heeft de lekkerste vlaai van 2017 gebakken. Hij won de 31ste editie van de Limburgse vlaaikeuring op woensdag 11 oktober met zijn Appelvlaai en Abrikozen Linzenvlaai.

Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuidoost Brabant streden om de titel Lekkerste Vlaai van 2017. Dit jaar maakten de ambachtelijke bakkers Appel- en de Abrikozen Linzenvlaaien voor de keuring. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een professionele jury. Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy mag zich een jaar lang ‘bakker van de lekkerste vlaai’ noemen. Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell werd tweede in de wedstrijd en Bakkerij van de Mortel uit Someren eindigde op de derde plaats.

Vlaaikeuring populaire wedstrijd

‘Vorig jaar waren wij al verheugd met een forse stijging van het aantal deelnemende bakkers. Deze stijging heeft zich dit jaar doorgezet tot ruim zestig deelnemende ambachtelijke bakkers’, zegt Jules Peeters van Bakeplus (een van de organisatoren van de Vlaaikeuring).

Karamelvlaai en rozijnen-krentenbrood

Dit jaar is de keuring uitgebreid met een categorie Karamelvlaai en een categorie rozijnen-krentenbrood. De lekkerste karamelvlaai is gemaakt door Hagedoren de Echte Bakker uit Hoensbroek. Bakkerij van de Mortel uit Someren kwam als winnaar uit de bus in de categorie rozijnen-krentenbrood.

Jeugdwedstrijd

Ook jonge talenten konden deelnemen aan de vakwedstrijden en zichzelf meten aan studiegenoten van andere scholen. ‘Natuurlijk is dit ook een mooie kans om je als leerling in de kijker te spelen bij wellicht een toekomstige werkgever’, aldus Peeters. Jolien van Schaijk van het Arcus College werd de winnaar van leerjaar 1. De winnaars in de andere categorieën worden later bekend gemaakt na een bake-off.

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’.

Reageer op dit artikel