nieuws

Geen nieuwe editie Bakker met Ster

Nieuws 744

De organisatie van Bakker met Ster heeft vooralsnog geen plannen voor een nieuwe editie van Bakker met Ster. De vorige editie van Bakker met Ster, 2016-2017, werd in september 2016 al afgelast.

Geen nieuwe editie Bakker met Ster
Bij editie Bakker met Ster 2015 - 2016 ging Banketbakkerij Oonk met drie sterren naar huis.

Dat meldt voorzitter van stichting Bakker met Ster, Jos den Otter, desgevraagd. De editie van 2016/2017 werd vorig jaar september afgelast wegens het gebrek aan inschrijvingen. De organisatie schreef daarover op de website: ‘Ondanks het enthousiasme in de branche en de inspanningen van de organisatie haalt het aantal inschrijvingen dit jaar niet de kritische drempel die nodig is om de verkiezing goed te organiseren’.

Geen plannen voor nieuwe editie

Het bestuur van de stichting Bakker met Ster is tot op heden nog niet met elkaar om tafel geweest om de voortgang te bespreken of om plannen te maken voor een nieuwe editie. Den Otter: ‘We vinden het ontzettend jammer dat Bakker met Ster vorig jaar niet door is gegaan. Als we ondernemers vroegen waarom ze deze keer niet deelnamen, werd gezegd dat ze al vijf keer hadden meegedaan en het wel even genoeg vonden. Dat is natuurlijk jammer, maar begrijpelijk. Aan de andere kant zijn er nog genoeg bedrijven die baat kunnen hebben bij deze verkiezing’.

Als reden om niet deel te nemen, noemden oud deelnemers ook ‘we hebben de rapportage van afgelopen jaar nog niet voldoende kunnen implementeren’. Ook speelde mee dat er een te korte tijd lag voor de aanvang van de editie 2016-2017.

Bakker met Ster

Sinds 2009 is Bakker met Ster een succesvolle spiegel voor ondernemende bakkers, die door feedback van professionals en publiek meer leren over hun sterke punten en verbeterpunten. Bij elke editie heeft de organisatie de methode van beoordeling aangescherpt in overleg met eerdere deelnemers. Deelnemers van alle edities en hun teams gaven aan veel baat te hebben bij de rapportages en adviezen. Sterwinnaars die hun titel goed uitdroegen, zagen dat beloond in hun omzet en de waardering van hun klanten.

Reageer op dit artikel