nieuws

Frikandeltaartje van ’t Bakkertje vliegt winkel uit

Nieuws 890

’T Bakkertje in Capelle aan den IJssel heeft iets nieuws in het assortiment: het Frikandel Speciaal taartje. Het nieuwe hartige taartje is een groot succes.

Frikandeltaartje van ’t Bakkertje vliegt winkel uit
Het frikandeltaartje van 't Bakkertje. Foto: Facebook 't Bakkertje

Het nieuwe hartige taartje Frikandel Speciaal met uitjes en curry van ’t Bakkertje in Capelle aan den IJssel vliegt de winkel uit, schrijft IJssel en Lekstreek.nl. Achter het frikandeltaartje zit een verhaal. ‘We maken zo nu en dan eens ‘gekke’ dingen om onze klanten weer even wakker te schudden’, zegt bakker Frank van Gisbergen. De bakker had al Feyenoord-tompoucen ver voordat de Rotterdammers eindelijk kampioen werden en de afgelopen jaren werden hele aparte oliebollen gemaakt. Eerder maakte Van Gisbergen ook al groen Algenbrood, geel Kerrie-kokosbrood, rode bietenbrood en herfstbrood met kastanjes.

‘Gek werkje voor stagiaires’

Al deze variaties lijken een grap, maar de bakker is serieus: ‘Omdat we ook een erkend leerbedrijf zijn, moeten onze stagiaires taken verrichten. En om die nu eens in plaats van het standaardwerk een gek werkje te geven heb ik de Frikandeltaart bedacht’.

Stagiaires Romana van Dijk en Rosalie Grootenboer gingen aan de slag met het frikandeltaartje. ‘De bodem is een quichebodem. De vulling bestaat uit de betere frikandellen, zacht gegaarde ui, geblancheerde broccoli. Dit vullen we verder met een room-ei mengsel (appareil) druppels currysaus en we bestrooien het licht met wat kaas. Het is niet moeilijk om te maken, maar dan moet alles wel kloppen vind ik. En gewerkt worden met goede spullen! Bijna iedereen lust frikandellen dus…. makkie’, legt Van Gisbergen enthousiast uit.

Het nieuwe taartje blijkt enorm aan te slaan. Sociale media helpen daarbij: ‘Facebook en Instagram helpen ons weer om de vraag ernaar te doen stijgen. Mensen komen er speciaal om’, aldus de bakker.

Reageer op dit artikel