nieuws

Eindejaarsdemonstratie Vipam groot succes

Nieuws 69

Eindejaarsdemonstratie Vipam groot succes
Eén van de gedemonstreerde recepten tijdens de Eindejaarsdemonstratie Vipam.

De eindejaarsdemonstratie van Vipam op woensdag 4 oktober was zo’n groot succes, dat de organisatie van plan is om volgend jaar zo’n zelfde bijeenkomst te organiseren.

De Eindejaarsdemonstratie Vipam is een samenwerking tussen diverse partijen uit de bakkerijsector: Vipam in samenwerking met Debic, Fruitlife, Koppert Cress, Dobla en Cointreau. De editie van dit jaar trok maar liefst 120 deelnemers, die werden getrakteerd op inspirerende demo’s van Hidde de Brabander (ondernemer Dreams of Magnolia en presentator bij 24Kitchen en RTL4) en de Belgische chocolatier en patissier Marijn Coertjens.

De organisatie was meer dan tevreden: ‘Een prima relatiedag. Deelnemers gingen naar huis met een volle goodiebag en als bonus een productrecept van Cointreau. Aan het einde hebben we de dag geëvalueerd middels een enquête onder de bezoekers en dag is gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,3’, aldus Erik van Leyden van Vipam. Wegens het succes wordt deze geslaagde dag volgend jaar dan ook herhaald.

Out of the Box-inspiratie

Zowel De Brabander als Coertjens demonstreerde drie recepten naar eigen idee, aangevuld met ‘Out of the Box’ mogelijkheden.

Demo door Hidde de Brabander.

De Brabander demonstreerde recepten richting dessert en gastronomie, zoals kroepoek in combinatie met hazelnootspijs en mango. Hij gaf de deelnemers veel praktische tips, waardoor ze het recept naar hun eigen idee kunnen vertalen. De Brabander benadrukte dat het belangrijk is om een eigen stijl te hanteren: ‘Wellicht is niet ieder product één op één toepasbaar in de productie of de verkoop, maar door de juiste elementen van deze producten uit te zoeken en te vertalen naar het eigen bedrijf is wel een kans’.  Dat vindt ook deelnemer Adriaan van Haarlem: ‘Als ik 5 tot 10 procent kan gebruiken uit alles wat ik hier heb gezien, dan heb ik winst. Daar is het om te doen’.

Basistechnieken met een twist

Coertjens legde in zijn demonstratie de nadruk op diverse technieken en de herhaling van basiselementen, gecombineerd met bijzondere smaken en een prachtige afwerking. Hij maakte drie productie die dagelijks in zijn eigen winkel worden gemaakt. In alle recepten gebruikte hij zanddeeg, heel gemakkelijk en goed toepasbaar voor iedere banketbakker. ‘Tachtig procent van wat ik hier zie is een basis wat ik al eerder heb gehoord en toegepast, maar die laatste twintig procent die ik hier heb opgestoken is het zetje dat ik nodig had om dit weer toe te passen’, zegt een enthousiaste deelnemer.

Demo door Marijn Coertjens.

Netwerkdag

Naast de demonstraties was er een marktplein ingericht waar deelnemers tijdens de lunch, koffiepauze en de netwerkborrel met partners en onderling informatie kon uitwisselen.

Reageer op dit artikel