nieuws

Efficiencyslag voor Bakkerij de Jager

Nieuws 869

Bakkerij de Jager in Leerdam heeft afgelopen zomer de deuren van de nieuwe bakkerij geopend. Door de productie van twee locaties naar één bakkerij te verplaatsen, is een flinke efficiencyslag gemaakt.

Efficiencyslag voor Bakkerij de Jager
Bakkerij de Jager realiseert efficiencyslag met nieuwe bakkerij. Foto: TenBa

TenBa heeft de bakkerij begeleid in het traject waarbij het verbeteren van de efficiency centraal stond. Bij De Jager werd namelijk op twee locaties geproduceerd: een broodbakkerij en een banketbakkerij waar ook het kleinbrood werd gemaakt. De wens om te gaan werken met één centrale bakkerij lag voor de hand, dus is TenBa het traject gestart met een advies over de benodigde vierkante meters bedrijfsoppervlak.

Nieuw pand

‘De wensen, de benodigde capaciteit en de bijbehorende investeringen voor de nieuwe bakkerij waren het uitgangspunt voor de zoektocht naar een nieuw pand’, zegt Peter Verweij van TenBa. ‘Met dit plaatje in de hand heeft De Jager in Leerdam een geschikt pand kunnen vinden. Nadat het pand was beoordeeld, is een schetsplan opgesteld om de haalbaarheid te toetsen. Later is dit doorontwikkeld tot een bakkerij indelingsplan. Met de begeleiding van het offerte traject en vervolgens het aansturen van alle bouw- en installatiebedrijven en bakkerijtechniek leveranciers, heeft TenBa de complete realisatie van verbouwing, inrichting en oplevering begeleid. Tot en met het aanleveren van vluchtplannen en de taxatie ten behoeve van de brandverzekering aan toe.’

Flinke efficiencyslag

Bakkerij de Jager is tevreden en heel blij met het eindresultaat: ‘Doordat alle medewerkers nu in één pand werken en de bakkerij optimaal is ontworpen, hebben we een flinke efficiencyslag gemaakt’, zegt Teunis Kamper. De bakkerij is in de zomer opgeleverd en inmiddels volledig in gebruik.

Reageer op dit artikel