nieuws

Dossche Mills neemt Meneba over

Nieuws 3759

Het Rotterdamse graanbedrijf Meneba wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Dossche Mills. De twee bedrijven denken samen sterker te staan in de Benelux en Frankrijk en bij de export van bloem naar andere markten buiten de Europese Unie.

Dossche Mills neemt Meneba over

De twee bedrijven hebben samen een kleine vijfhonderd medewerkers in dienst en een gecombineerde omzet van zo’n 350 miljoen euro. Meneba en Dossche Mills maken onder meer bloem en aanverwante graanproducten voor diverse toepassingen in brood en banket, maar ook in diervoeding.

‘Beter inspelen op marktwensen’

Kristof Dossche, CEO Dossche Mills: ‘Met de sterke internationale positie van Meneba en haar sterke imago op vlak van bakkerijbloem zullen wij in staat zijn nog beter in te spelen op marktwensen en de noodzakelijke schaalvergroting die onze klanten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland van ons verlangen.’

André van der Padt, CEO Meneba:

‘Met deze overname komt Meneba eindelijk terecht waar het hoort: bij een familiebedrijf die over generaties denkt.’

‘Hiermee is de toekomst van Meneba veilig gesteld. Met de gezamenlijke kennis ben ik blij onze klanten nog beter te kunnen bedienen in de gehele Benelux en daarbuiten.’

De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de Ondernemingsraad van Meneba en de Nederlandse Mededingingsautoriteit de Autoriteit voor Consument en Markt.

Miljoenenboetes vanwege meelkartel

Meneba en Dossche waren enkele jaren geleden samen met andere bedrijven onderwerp van onderzoek naar een groot meelkartel in Nederland, België en Duitsland. Beide bedrijven kregen daarvoor miljoenenboetes opgelegd.

 
Reageer op dit artikel