nieuws

De Chocoladeshow: zoektocht naar de beste chocolatier

Nieuws 7027

De Chocoladeshow is de nieuwste talentenjacht van RTL 4. Vanaf zondag 5 november is te zien hoe tien jonge chocolatiers strijden om de titel ‘Beste chocolatier van Nederland’.

De Chocoladeshow: zoektocht naar de beste chocolatier
Presentatrice Miljuschka Witzenhausen en jurylid Hidde de Brabander.

De zoektocht naar de beste chocolatier van Nederland begint op zondag 5 november, om 18.05 uur bij RTL 4. Tien getalenteerde jonge professionals worden op technisch en creatief gebied uitgedaagd om de meest prachtige kunstwerken neer te zetten. De presentatie van De chocoladeshow is in handen van Miljuschka Witzenhausen. Patissier Hidde de Brabander, bekend als presentator van Bake my Day (Net5) en De Brabander Bakt (24Kitchen), jureert in het programma.

Chocolade maken is specialisme

Chocolade maken is iets anders dan bakken. Het is een wiskundig en natuurkundig proces, waarbij tijd en temperatuur cruciale factoren zijn. In De Chocoladeshow airbrushen, tempereren, modelleren en moulleren de tien talenten zich een slag in de rondte om te laten zien wat ze in huis hebben op dit gebied. Lisa Matthijssen is één van de kandidaten in de De Chocoladeshow. Zij sleepte op 10 oktober de Gouden Gard in de wacht met haar showstuk met een dino van chocolade.

De Chocoladeshow is vanaf 5 november te zien bij RTL4.

De Chocoladeshow is vanaf 5 november te zien bij RTL4.

Eigen smaak chocoladereep

In de talentenjacht valt iedere week één chocolatier af. In de finale strijden de overgebleven chocolatiers om de eer én de hoofdprijs: het ontwikkelen van een eigen smaak chocoladereep.

‘De Chocoladeshow’ wordt geproduceerd door Blue Circle en is te zien vanaf zondag 5 november om 18.05 uur bij RTL 4.

Reageer op dit artikel