nieuws

Bierbrood van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven

Nieuws

Bierbrood van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven
Robèrt van Beckhoven

Robèrt Van Beckhoven onthult vandaag zijn nieuwste brood: het Leffe Bierbrood. Van Beckhoven koos Leffe bier als basisingrediënt voor zijn bierbrood. Vanaf 1 november is het brood verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, diverse cafés en in de bakkerij van Robèrt in Oisterwijk.

Als Meester Boulanger maakt Robèrt alleen gebruik van de beste ingrediënten. Voor de basis van het bierbrood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Voor Robèrt bleek zijn brooddeeg tezamen met de smaak van het abdijbier een gouden combinatie: ‘Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.’

Abdijbrood

Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het brood de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo worden de roggekorrels uren geweekt in abdijbier. Hier wordt ruim de tijd voor genomen, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met het bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Bierbrood mix

Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.

Robèrt lanceerde eerder dit jaar zijn eigen lijn met diverse broodmixen voor Albert Heijn.

Reageer op dit artikel