nieuws

AD Oliebollentest groter dan ooit door jubileum

Nieuws 3506

AD Oliebollentest groter dan ooit door jubileum
Foto: Archief Bakkerswereld

De AD Oliebollentest bestaat dit jaar 25 jaar. Het AD pakt extra uit door circa 250 verkooppunten te bezoeken, het grootste aantal ooit.

De jubileumeditie van de Oliebollentest wordt groter dan ooit: 250 verkooppunten worden bezocht in de zoektocht naar de beste oliebol van Nederland. Nieuw is bovendien een derde ronde, waarin oliebollen worden gekocht en getest door een mysteryshopper.

Inschrijving is geopend

Verkooppunten kunnen voor 4 november worden aangemeld voor de Oliebollentest door een mail te sturen naar oliebollentest@ad.nl. De enige voorwaarde voor deelname is dat er in de maand november oliebollen worden verkocht. Bedrijven kunnen zichzelf ook opgeven.

Leestip: ‘1200 oliebollen per uur aan de Spaanse kust’

 

Aangekondigd bezoek

Het AD maakt van tevoren bekend wanneer de oliebollen voor de test worden opgehaald. Hiermee krijgen de deelnemende bedrijven de gelegenheid om zo goed mogelijk te presteren. Deelname is gratis; de oliebollen worden gewoon afgerekend.

Wedstrijdverloop oliebollentest

De oliebollen worden ingezameld tussen 7 en 23 november. De oliebollen worden op de dag van inzamelen ’s avonds gekeurd door een panel van 20 personen onder toezicht van het Centrum voor Smaakonderzoek. Gekeken wordt naar aspecten als kleur, vorm, structuur, vulling en smaak.

Op 24 november wordt een voorlopige stand opgemaakt. De beste 10 oliebollenbakkers krijgen –  opnieuw met een vooraankondiging – op zaterdag 25 november voor een tweede keer bezoek van de testers. Ook de 5 minst goede verkooppunten krijgen die dag een herhalingsbezoek.

Nieuw is de derde ronde voor de top 10. Tussen 27 november en 12 december zullen mystery guests onaangekondigd oliebollen bij deze toppers ophalen. De (gewogen) resultaten van ronde twee en drie bepalen de uiteindelijke uitslag.

Leestip: ‘Oliebollen doen het goed aan de Costa Blanca’

Reageer op dit artikel