nieuws

Zwolse macaronbakker sluit deuren

Nieuws 980

Nog geen driekwart jaar na de opening heeft Petit Macaron in Zwolle de deuren alweer gesloten. De macaronwinkel gaat online verder, staat te lezen op de deur van de zaak. Eigenaar Frank Verreij wil geen toelichting geven op zijn besluit.

Zwolse macaronbakker sluit deuren

De personeelsadviseur wilde met Petit Macaron een ommezwaai in zijn carrière maken, al zei hij bij de opening van de zaak in december vorig jaar te twijfelen of er voldoende markt zou zijn voor een macaronwinkel in Zwolle. In een oude fietsenmakerij startte hij met de zaak: op de bovenverdieping bereidde hij de Franse lekkernijen, beneden verzorgde hij de verkoop en was er een kleine zitplek. De zaak was drie dagen per week open. Verreij kampte na de opening met tegenslag, doordat het pand dat hij had betrokken klimatologisch niet geschikt bleek voor het bereiden voor macarons. Na een aanpassing van het pand werd dat beter.

Verreij had plannen om het assortiment uit te breiden met bonbons en truffels, maar zover is het dus niet gekomen. De Zwollenaar begon met zijn zaak na een crowdfundingsactie, waarmee hij €24.000 vergaarde. De investeerders zouden hun lening na vijf jaar terugkrijgen, met 5 procent rente per jaar. Wat de gevolgen zijn voor de investeerders, is niet bekend.

Lees ook: ‘Zwollenaar begint macaronwinkel’

Reageer op dit artikel