nieuws

Zeelandia en Everbake organiseren Oliebollen Inspiratie Demo’s

Nieuws 1095

Zeelandia en Everbake houden in oktober vijf Oliebollen Inspiratie Demo’s op verschillende locaties in het land. Tijdens de gratis demo’s geven de proefbakkers talloze tips voor het bakken van de perfecte oliebol.

Zeelandia en Everbake organiseren Oliebollen Inspiratie Demo’s
Foto: Archief Bakkerswereld

Naast tips over het bakken, wordt er tijdens deze najaarsdemo’s ook nadrukkelijk aandacht besteed aan het draaien van het beslag. De proefbakkers van Zeelandia en Everbake bespreken de meest voorkomende ‘fouten’, zoals te kort of te lang draaien en een te lage temperatuur van het beslag. Natuurlijk worden ook de oplossingen besproken.

Tulbandworkshop

Ook de tulband is een succesvol product in de decemberperiode. In een aansluitende miniworkshop wordt uitgelegd hoe een tulband kan worden omgetoverd in een echt cadeautje met behulp van fraaie decoratie en verpakking.

Ochtend of middag

Het praktijkgedeelte in de bakkerij duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna is er een korte introductie over onder meer het hoe en waarom van het frituren en de aantrekkelijke marges die hierop te behalen zijn. In totaal duren de Oliebollen Inspiratie Demo’s circa 2,5 uur en kan er worden gekozen voor het ochtendprogramma (10.00-12.30 uur) of het middagprogramma (13.30-16.00 uur). De toegang is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel aanmelden via de website van Zeelandia.

Data en locaties

Dinsdag 3 oktober, Jongerius Bakkers, Industrieweg 8, Zoetermeer
Woensdag 4 oktober, Bakkerij Broekmans, Maasbreeseweg 23, Panningen
Dinsdag 10 oktober, De Bakkers van Verloop, Kon. Julianaweg 28, Heerenveen
Woensdag 11 oktober, Beerse Specialiteiten, Berenkoog 89, Alkmaar
Dinsdag 17 oktober, NBC, Agro Business Park 75, Wageningen

Reageer op dit artikel