nieuws

Quetzal opent in Delft met Knab Crowdfunding

Nieuws 1466

Quetzal Chocoladebar heeft €60.000 opgehaald bij de klanten van Knab via crowdfunding. De lening wordt gebruikt om een franchisevestiging van Quetzal te openen aan de Voorstraat in Delft.

Quetzal opent in Delft met Knab Crowdfunding
Valentijn Eisinga is de ondernemer bij Quetzal Delft

De van oorsprong Belgische franchiseformule Quetzal Chocoladebar startte in 2001 met vestigingen in Antwerpen en Leuven. Het doel van Quetzal is om een hoge kwaliteitsstandaard neer te zetten als het gaat om ‘de Chocolade-bar’.

Naar 50 vestigingen in NL

In 2014 is de formule ook buiten België neergezet. Eerst in Duitsland (Chemnitz) en 2 jaar later opent  een vestiging in Leipzig. De eerste vestiging in Nederland is van september 2016, in Amersfoort. Het concept is volledig aangepast aan de Nederlandse eisen. Delft is de vijfde vestiging in Nederland. Eind 2017 telt Nederland acht vestigingen en het doel is om te groeien naar 50 vestigingen in Nederland.

Valentijn Eisinga (41)  is de ondernemer die Quetzal Delft runt. Hij heeft na zijn mbo-opleiding Bakkerij aan de Middelbare Vakschool in Wageningen gewerkt bij verschillende bakkerijen. Hij is onder andere teamleider bij Bakkersland en manager productie bij Bakker Klootwijk geweest.

Eigen bedrijf is droom

Zijn droom is een eigen bedrijf starten. Eisinga: ‘Ik wil ervoor zorgen dat de gasten van verantwoorde chocoladeproducten kunnen genieten in een sfeervolle ambiance. De aankondiging op Facebook van Quetzal in Delft is al meer dan 2.000 keer gedeeld of geliked, er zijn bijna 600 (positieve) reacties en op onze eigen Facebookpagina heeft Quetzal Delft al 100 volgers, terwijl we nog niet eens open zijn.’

Delft is de tweede vestiging van Quetzal die via Knab Crowdfunding mogelijk wordt gemaakt. Purmerend was de eerste. Femke Nijhof van Knab Crowdfunding: ‘Steeds meer verschillende soorten bedrijven financieren hun groeiplannen via Knab Crowdfunding. Franchising is daarbij een vorm die steeds vaker voorkomt.’ De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,5% gedurende de gehele looptijd.

Over Knab Crowdfunding

Via het online platform kunnen Knab-klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers kunnen tot maximaal € 2.500.000 lenen voor groei-, her-, of aankoopfinanciering. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

Reageer op dit artikel