nieuws

Nieuwe uitbreidingen in kennis-app Bakkersbrein

Nieuws 945

Bakkersbrein is uitgebreid met een tweede level voor verkoopmedewerkers en een nieuwe, eigen versie voor productiemedewerkers. Ook is het mogelijk om als ondernemer bedrijfsspecifieke vragen toe te voegen. Bakkersbrein is een app waarmee het kennisniveau van medewerkers wordt gemeten.

Nieuwe uitbreidingen in kennis-app Bakkersbrein
Logo Bakkersbrein.

De Nationale Bakkerij Academie en Stichting Ambachtelijke Bakkerij hebben deze Bakkersbrein-app in 2016 samen ontwikkeld. Bakkersbrein is een quiz die gratis en op iedere (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van medewerkers uit de bakkerijbranche wordt getest en vergroot en waarmee leuke prijzen kunnen worden gewonnen.

Bakkersbrein is een quiz waarbij in tien categorieën elk tien vragen, in zo’n kort mogelijke tijd dienen te worden beantwoord. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als productafwijkingen, verpakken, bewaren en hoe om te gaan met klanten komen aan bod.

Naast verkoop nu ook productie

Er is een vervolg op Bakkersbrein voor verkoopmedewerkers. Na het spelen van level 1 is het nu mogelijk om de kennis nog verder uit te breiden door het spelen van level 2. Eerdere categorieën met moeilijkere vragen maar ook met nieuwe categorieën. Ook voor productiemedewerkers is er nu een eigen versie. Door het spelen van level 1 wordt de specifieke kennis voor deze doelgroep vergroot.

Voor de beide nieuwe levels geldt dat er mooie prijzen te winnen vallen. Wie op 1 december in de categorieën de hoogste score heeft met de snelste tijd, ontvangt een mooie prijs! Daarnaast wordt ook weer een overall winnaar beloond.

Bedrijfsspecifieke vragen

Wat helemaal nieuw is, is de mogelijkheid om zelf vragen toe te voegen. Naast de 10 vaste categorieën kunnen ondernemers nu een eigen bedrijfscategorie aanmaken met vragen over en van het eigen bedrijf. Hoe gaat het met ziekmeldingen, in welke verpakking moet de specialiteit, wie moet er gebeld worden als de NVWA op bezoek komt, zijn vragen die voor ieder bedrijf anders zijn. Bakkersbrein kan nu dus ook bedrijfsspecifiek worden gemaakt.

Voordelen

Het spelen van een quiz, vooral in de vorm van een app, is bij de doelgroep erg populair. Daarnaast is het leuk en leerzaam om je eigen kennis te testen en daarmee zijn spelen en leren een effectieve combinatie zeker als daar ook nog prijzen mee te winnen zijn. ‘De app is leuk en leerzaam maar voor ons ook bedoeld om het kennisniveau inzichtelijk te krijgen’, aldus Sandra Pluim van SAB. ‘Iedere ondernemer heeft een eigen unieke campagnecode waardoor wij ook de ondernemer kunnen informeren over de onderwerpen die binnen het team goed gaan en die nog aandacht verdienen.’ Carla Zwierstra, NBA: ‘Op een speelse manier meten en leren is voor zowel medewerkers als voor de ondernemer van belang. Groei en verbetering kunnen zo doelgericht worden aangepakt.’

De app

Bakkersbrein is te downloaden in zowel iOS als Androidversie. Het ontwikkelen van Bakkersbrein is mede mogelijk gemaakt door Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Reageer op dit artikel