nieuws

Ambachtelijke bakkers in actie voor Sint Maarten

Nieuws 1208

Ambachtelijke bakkers in actie voor Sint Maarten
De speciale actie-tas.

De ambachtelijke bakkerijbranche komt in actie voor het Rode Kruis, dat hulp aanbiedt aan de slachtoffers op Sint Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden.

NBOV, Stichting Ambachtelijke Bakkerij en Zeelandia hebben de handen in elkaar geslagen om als ambachtelijke bakkerijbranche in actie te komen voor het Rode Kruis. De verwoestende orkaan Irma heeft enorme schade aangericht op Sint Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden. 91 procent van alle gebouwen heeft schade opgelopen. Een derde daarvan is compleet verwoest. De bewoners van de eilanden hebben dringend behoefte aan hulp. De ambachtelijke brood- en banketbakkers komen daarom gezamenlijk in actie. 

De actie 

De actie ‘Bakkers in actie’ is kort en krachtig en loopt van 25 september tot en met 1 oktober 2017. Speciaal voor de actie zijn tassen bedrukt, die bakkers kunnen vullen met 1 meergranenbrood, 4 krentenbollen, 6 witte bollen en 4 verrassingsproducten. De gevulde tas wordt verkocht voor 10 euro. Hiervan gaat 1 euro naar het goede doel. Daarnaast zijn stickers bedrukt, die (banket)bakkers kunnen aanbrengen op producten naar hun eigen keuze. Op de stickers staat vermeld dat de afdracht aan het goede doel 1 euro bedraagt. 

Om de actie in de winkel onder de aandacht te brengen, worden bij elke doos met 100 tassen en 100 stickers 2 posters (op A1 formaat) en 1 toonbankkaart (op A4 formaat) gratis meegeleverd. 

Deelnemen

Voor het bestellen van tassen en stickers hebben de initiatiefnemers de speciale website www.bakkersinactie.nl in het leven geroepen. Wanneer bakkers vóór 22 september bestellen, worden de materialen uiterlijk 26 september afgeleverd. Ook is het mogelijk de materialen op de halen in de HELP SINT MAARTEN-stand naast Zeelandia tijdens de Beko Najaarsdagen op 25 en 26 september. 

Rode Kruis 

Het Rode Kruis is zeer enthousiast over ‘Bakkers in actie’. Op vrijdagavond 15 september wordt een speciaal TV-programma uitgezonden via NPO 1. Van 21.30 tot 22.30 uur doet presentator Art Rooijakkers live verslag vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De initiatiefnemers van ‘Bakkers in actie’ zullen hierbij aanwezig zijn om daar de actie – en daarmee de ambachtelijke (banket)bakkerij – onder de aandacht te brengen. 

Resultaat 

De verwachting is dat de initiatiefnemers rond 2 oktober aan het Rode Kruis bekend kunnen maken wat de opbrengst van de bakkersactie is. 

Reageer op dit artikel