nieuws

Kick-off van cursus Introduction Bread & Pastry in Zaandam

Nieuws 1118

Bakery Institute houdt van 4 tot en met 7 september haar eerste Engelstalige opleiding: Introduction Bread & Pastry. De opleiding vindt plaats in de Chocoladefabriek in Zaandam.

Kick-off van cursus Introduction Bread & Pastry in Zaandam
Foto's: Bakery Institute

Directeur Tamara Hoogerwaard: ‘We merkten de afgelopen maanden een toenemende interesse voor onze opleidingen vanuit het buitenland. Dit deed ons besluiten om een nieuwe opleiding te ontwikkelen in het Engels. Doelstelling is de deelnemers de basiskennis en vaardigheden van het vak van brood en banket mee te geven. In het bijzonder is er aandacht voor onderlinge uitwisseling van ervaringen uit het land van herkomst.’ De cursisten uit de groep komen uit diverse hoeken van de wereld, onder andere uit Tanzania, de Filipijnen en Sri Lanka.

PUM

Aanjager in de totstandkoming van de vierdaagse cursus zijn de experts van PUM. PUM is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten. De sector bakkerij van PUM zendt jaarlijks verschillende experts uit om hun expertise in te zetten in bakkerij projecten. ‘De experts van PUM signaleerden al langer een behoefte aan scholing bij de doelgroep die zij bezochten. Het is mooi dat wij hen een stukje educatie kunnen meegeven om zo wereldwijd bij te dragen aan beter opgeleide vakmensen in de bakkerij. Er komt wel heel wat bij kijken, zoals het vertalen van de lesmaterialen. Het was tot op het laatste moment spannend of iedereen bijtijds een VISA had en zo kon afreizen naar Nederland’, vertelt Hoogerwaard.

Eindpresentatie

Op donderdag 7 september om 15.00u is de eindpresentatie van de deelnemers. Deze is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden: Bakery Institute, Westzijde 170C, 1506 EK in Zaandam.

Foto's

Reageer op dit artikel