nieuws

Inschrijving derde Oliebollen Experience geopend

Nieuws 1190

Het NBC en Koopmans Meel slaan wederom de handen ineen en organiseren samen de derde Oliebollen Experience voor maandag 30 oktober. Na het volgen van de oliebollenworkshops zijn deelnemers klaar voor het seizoen. De inschrijving voor dit jaar is geopend.

Inschrijving derde Oliebollen Experience geopend
Foto: Archief Bakkerswereld

De oliebol is een belangrijk product in het najaarsassortiment. Bovendien krijgt de lekkernij jaarlijks veel media-aandacht. Reden genoeg om goed beslagen ten ijs te komen als bakker, dus organiseren het NBC en Koopmans Meel dit jaar voor de derde keer een Oliebollen Experience.

Programma

Bob Cramwinckel, directeur van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) en uitvoerder van de AD Oliebollentest, opent de bijeenkomst. Vervolgens staan er twee workshops op het programma: een workshop oliebol bakken door Koopmans Meel en een workshop kwaliteit oliebollen door het NBC. Bij die laatste worden oliebollen beoordeeld, geproefd en besproken met de NBC Keurmeesters.

Op de marktplaats voor de (kraam)bakker stallen diverse bedrijven hun waren uit. Aanwezig zijn onder meer Stolp Internationaal met een groot assortiment zuidvruchten, Royal Steensma met de smaakmakers zoals citroenrasp en gekonfijte appel, Vtech, Smilde Natura en Vito oliefilters.

Oliebollen Experience

Datum: Maandag 30 oktober 2017
Tijd: Van 10.00 tot 16.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Nederlands Bakkerij Centrum, Wageningen
Kosten: € 85,- per deelnemer (excl. BTW)

Inschrijven voor de Oliebollen Experience kan via de website van het NBC.

Reageer op dit artikel