nieuws

Deelnemers Leerbedrijf van het Jaar 2018 gezocht

Nieuws 1100

Wie wordt de opvolger van Christiaan Chocolaterie en Patisserie als Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij? De organisatie roept leerbedrijven op zich aan te melden voor de nieuwe verkiezing.

Deelnemers Leerbedrijf van het Jaar 2018 gezocht

Leerbedrijven zijn van groot belang voor de bakkerijbranche, de scholen en natuurlijk voor bakkerijleerlingen: de toekomstige brood- en banketbakkers. Met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2018 kunnen ambitieuze praktijkbegeleiders en ondernemers hun talent op het gebied van opleiden tonen.  

Deelname aan de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij geeft inzicht in de sterke en minder sterke punten van het opleidingsbeleid binnen het leerbedrijf. Een bedrijf kan zichzelf aanmelden voor de verkiezing, maar ook een praktijkbegeleider, het ROC of een leerling mag het leerbedrijf aanmelden. De inschrijving sluit op 1 november 2017. 

Wedstrijdverloop

Op basis van de inschrijvingen en bijbehorende motivaties kiest een commissie acht bedrijven uit. Deze krijgen in januari 2018 een audit. Op basis hiervan kiest de commissie vervolgens drie bedrijven die zij nomineren voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2018. Deze bedrijven krijgen de kans om hun bedrijf en opleidingsbeleid toe te lichten aan de commissie.  

Stimulans

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Nationale Bakkerij Academie.  

Reageer op dit artikel