nieuws

Belgium Chocolate Summit: nieuw event in Brugge

Nieuws

Belgium Chocolate Summit: nieuw event in Brugge
Nieuw evenement: Belgium Chocolate Summit

Het magazine Chocolaterie organiseert van 27 tot en met 29 september een nieuw event in Brugge: Belgium Chocolate Summit. Het evenement start met de jaarlijkse zoektocht naar de Beste Praline van het Jaar (Belgium Chocolate Awards).

Het gloednieuwe chocolade evenement duurt drie dagen. De eerste dag van de Belgium Chocolate Summit staat in het teken van de Belgium Chocolate Awards. Donderdag 28 september staat in het teken van inspiratie op het gebied van nieuwe inzichten, mogelijkheden en technologieën van chocolade. Het event wordt afgesloten met een unieke inkijk bij Belcolade en Callebaut.

Tijdens de 3-daagse laten producenten van chocolade en chocolademachines ook hun innovaties zien aan de aanwezigen. Ze kunnen er onder meer een 3D-chocoladeprinter en een bean-to-barmachine aan het werk zien en kennismaken met de nieuwste chocolade op de markt.

Belgium Chocolate Awards

De zesde editie van Belgium Chocolate Awards vindt op woensdag 27 september plaats, waar wordt gezocht naar de Beste Praline van het Jaar. Nieuw is de categorie chocoladerepen, waarmee wordt ingespeeld op de groeiende populariteit van chocoladerepen. Een jury van prominente vakmensen uit de sector met Joost Arijs en David Maenhout beoordeelt diezelfde dag de inzendingen tijdens een blinde proeftest. Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards in de Sint-Donaas Foyer (Crowne Plaza). Om 17.15 uur worden de winnaars bekendgemaakt en mogen zij hun award in ontvangst nemen.

Store Tour

Voor bezoekers van de Belgium Chocolate Summit is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de ‘zelfproducerende’ Brugse Chocolatiers aan de hand van een Store Tour gids. In de namiddag staan er twee workshops op het programma: een workshop van Callebaut over de toepassingsmogelijkheden van Callebaut GOLD en een workshop van Belcolade over het gebruik van kruiden in chocoladetoepassingen.

Chocolate Innovation Conference

Dag twee van de Belgium Chocolate Summit is een inspirerende thema- en netwerkdag met focus op chocolade en innovaties. Wetenschappers, trendwatchers en chocolade-innovators verzorgen boeiende presentaties en getuigenissen over innovaties binnen de chocoladewereld. Tijdens het congres komen 14 gerenommeerde sprekers uit zowel binnen- als buitenland aan bod.

Chocolate Production Tour

Het programma van de derde dag bestaat uit een bezoek aan de nieuwe chocoladefabriek van Belcolade en aan de chocoladefabriek van Callebaut. Zij stellen eenmalig hun deuren open en geven een unieke inkijk in het productieproces.

Reageer op dit artikel