nieuws

Vlaaikeuringen tijdens Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

Nieuws

Vlaaikeuringen tijdens Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker
Foto: Bakeplus

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker start op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze feestelijke week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant.

In deze week is de jaarlijkse terugkerende vlaai- en broodkeuring opgenomen. Dit jaar kunnen de bakkers hun appel- en linzenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen.

Naast deze wedstrijd-vlaaikeuring krijgen bakkers de mogelijkheid om ook een Luxe karamelvlaai en een rozijnen-/krentenbrood te laten keuren.

Dinsdag 10 oktober vindt de keuring plaats en op woensdag 11 oktober is de prijsuitreiking in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Leerlingenwedstrijd

De succesvolle bake-off wedstrijd die vorig jaar is gestart, krijgt dit jaar een vervolg. Leerlingen kunnen een kersenvlaai inleveren en laten beoordelen. De beste inzendingen strijden later in deze week tijdens een bake-off tegen elkaar. De leerling die dan de beste kerstenvlaai bakt wint de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’.

Consumentenactie

Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zitten hier ook krasloten bij. Bij aankoop van één vlaai krijgt de klant een kraslot en maakt hiermee kans op een gratis product. Ook als de klant buiten de prijzen valt, maakt hij of zij nog kans op een jaar lang iedere week één gratis vlaai.

Facebook

De sociale media kanalen worden dit jaar volop benut om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere zijn stem uit brengen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko, Vandemoortele of Dawn contactpersoon. Of via email naar jules.peeters@bakeplus.nl .

Foto's

Reageer op dit artikel