nieuws

‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ treedt aan op ‘Beleef Landleven’

Nieuws 800

‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ treedt aan op ‘Beleef Landleven’
Archief Bakkerswereld

De organisatie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat uitleg geven over het bakkersvak en de cultuur van het Brabants Worstenbrood op het evenement ‘Beleef Landleven’ in Arnhem. Dat staat dit jaar in het teken van smaak en geur.

Het evenement waar het worstenbroodje wordt gepromoot vindt plaats op 8, 9 en10 september op het terrein van het Openluchtmuseum in Arnhem. Het is een evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt, georganiseerd door het magazine Landleven

Tuinpad van mijn vader

Het thema is ‘Tuinpad van mijn vader’. Een nostalgisch thema waarbij smaak en geur een grote rol spelen. De organisatie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is daar op 8 september aanwezig om de bezoekers uitleg te geven over het vak van bakker en de rijke historie van het Brabants Worstenbroodje.

Acte de présence op Beleef Landleven.

Worstenbroodje

Tien bakkers, die de afgelopen jaren finalist waren in de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, sponsoren het evenement met worstenbroodjes om het publiek kennis te laten maken met de Brabantse traditie. Er is een prijsvraag aan verbonden om het publiek uit te dagen actief bezig te zijn.

Zoete Inval

Het evenement biedt veel meer op het gebied van smaak. Zo zijn er ook bruidstaarten, koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en macarons te zien en te proeven van Sweet Appetite. Zoet van  biologische ingrediënten uit eigen tuin of streek. Eigenaresse Marieke de Korte heeft daar een eigen filosofie over: ‘Als ik het niet aan mijn kinderen wil geven, dan werk ik er ook niet mee’.

Kleurstoffen maakt ze zelf op natuurlijke basis van gemalen en gedroogde bieten, framboos, saffraan, pistachenoten of cacao.

Macarons van Marieke de Korte.
Foto: Beleef Landleven

Beleef Landleven is te bezoeken op 8, 9 en 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Reageer op dit artikel