nieuws

Kaandorp sluit winkel deels door renovatiewerkzaamheden

Nieuws 894

Bakker Kaandorp aan het Mosplein in Amsterdam Noord heeft de deuren gedeeltelijk gesloten omdat het plein en de doorgaande weg zijn opgebroken. De omzet staat er onder druk.

Kaandorp sluit winkel deels door renovatiewerkzaamheden
Amsterdam-Noord ondergaat al tijden een flinke renovatie.

Ook andere versondernemers aan het plein zien zich hiertoe genoodzaakt, meldt Het Parool.

Het plein, dat vroeger het centrum van Noord was, ligt sinds een maand open omdat de riolering wordt vervangen. Ook de verkeerssituatie rondom de doorgaande weg wordt veranderd, waarvoor die niet toegankelijk is.

Klanten blijven weg

De werkzaamheden aan de Kamperfoelieweg zullen naar planning tot half oktober duren. Volgens de ondernemers, waaronder bakkerij Kaandorp en supermarkt Genco, blijven klanten door de doorlopende werkzaamheden weg, aldus Het Parool.

Het is niet de eerste keer dat de ondernemers in Noord hinder ondervinden van de renovatie van dit deel van Amsterdam. De eerdere werkzaamheden zorgden eveneens voor een dalend aantal klanten.  ‘Iedere keer ligt er iets anders open, maar de gemeente wil geen compensatie geven. Volgens haar ondervinden we geen last,’ zegt Wally Kaandorp, mede-eigenaar van de bakkerij met vestigingen in Diemen en Edam.

Op vrijdag en zaterdag nog open

De werkzaamheden zijn reden om over te gaan tot gedeeltelijke en tijdelijke sluiting, zegt de bakker. Kaandorp: ‘Ik snap goed dat de wijk moet worden opgeknapt, maar de omzet is momenteel zo laag dat we de kosten er niet eens uit halen.’

De bakkerij blijft op vrijdag en zaterdag open. De rest van de week kunnen klanten telefonisch bestellingen plaatsen, die ze kunnen ophalen op de Draaierweg.

Reageer op dit artikel