nieuws

Volkorenbroden van Bakkerij ’t Stoepje en Bakker Ammerlaan als beste getest

Nieuws 436

Het Smaakpanel van de Consumentenbond heeft de volkorenbroden van Bakkerij ’t Stoepje en Bakker Ammerlaan als beste getest. Beide broden werden beoordeeld met een 7,3.

Volkorenbroden van Bakkerij ’t Stoepje en Bakker Ammerlaan als beste getest
Foto: Bakker Ammerlaan

Een smaakpanel testte de volkorenbroden van vijftien supermarkten en landelijke bakkerijketens. De volkorenbroden van Bakker Ammerlaan en Bakkerij ’t Stoepje worden als uitblinkers binnen de test bestempeld. Alle broden zijn getest op smaak, vezels, zout en etiket. Het panel zei over het volkorenbrood van Bakkerij ’t Stoepje het volgende: ‘Het brood van Bakkerij ’t Stoepje is op markten door heel Nederland te vinden. ‘Erg lekker brood’, zo vat een van de proevers het samen. Het bevat flink wat vezels en zit qua zoutgehalte op de norm. De prijs zit tussen die van bakkers en supermarkten in.’

Perfect Nederlands volkorenbrood

Ook het brood van Bakker Ammerlaan werd positief beoordeeld. Het brood is één van de favorieten van het smaakpanel: ‘Een perfect Nederlands volkorenbrood’. Deze bakker bakt zijn vezelrijke volkorenbrood in Bleiswijk en levert het meerdere keren per dag aan zijn winkels in Delft, Rotterdam, Zoetermeer en omstreken.’

Gemak

Toch kopen veel Nederlanders hun brood vanwege het gemak in de supermarkt. Zonde, zo stelt De Consumentenbond. Uit de test blijkt dat het beste brood toch echt van de bakker komt.

Reageer op dit artikel