nieuws

Restaurant Vroeg verkozen tot leerbedrijf van ROC Midden Nederland

Nieuws

Restaurant Vroeg verkozen tot leerbedrijf van ROC Midden Nederland

Restaurant Vroeg uit Bunnik is gekozen tot het leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland. Tijdens een relatiemiddag in stadion Galgenwaard op 30 juni, kozen de aanwezige gasten uit zes genomineerde leerbedrijven Vroeg tot winnaar.

Vroeg werd eerder al tot leerbedrijf van het jaar verkozen. ‘We investeren veel tijd in het opleiden en begeleiden van onze leerlingen. Dat doen we natuurlijk omdat Vroeg staat voor kwaliteit, maar ook omdat we ze de liefde en passie van het ambacht mee willen geven’, aldus een blije Harold Wennink, bedrijfsleider van Vroeg.

Bij Vroeg zijn nu 8 leerlingen aan het werk op een team van 75 mensen. De leerlingen komen van diverse opleidingen, zoals roc’s, TIO en de Middelbare Hotelschool. Bij het horecabedrijf worden ze begeleid door een duo van leermeesters. In totaal zijn er 16. ‘We zorgen dat er altijd een leermeester beschikbaar is voor de leerling; daarom werken we in duo’s. Je kunt nooit één op één iemand een heel jaar begeleiden. En ook in onze leermeester blijven we investeren. Ze gaan naar bijeenkomsten van de scholen, op herhaling, zelf naar bijscholing, naar training. Zij zijn ons visitekaartje.Mensen willen hier ook graag leermeester zijn’, vertelde Wennink eerder aan Misset Horeca.

>>Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg

Wessel Jansen, in opleiding voor zelfstandig werkend kok bij Vroeg, nam de prijs in ontvangst. ‘Ik werk hier met erg veel plezier en leer er veel. De leermeester en alle andere collega’s hebben veel ervaring en brengen dit met enthousiasme over. Zo leren we mooie producten maken. Ik ben nog lang niet klaar en wil zeker nog verder’, zegt de trotse student.

Vroeg vanaf de buitenkant gezien.

Vroeg vanaf de buitenkant gezien.
Foto: Archief Bakkerswereld

Stagecoördinator

Bas Scheerhoorn stagecoördinator van het Facility, Horeca en Travel College straalt. ‘Zijn’ leerbedrijf heeft gewonnen. ‘Vroeg is echt een goed bedrijf’, zegt hij. ‘Ze zijn zeer betrokken bij onze studenten en werken op verschillende manieren met ons samen aan het onderwijs. Ze geven regelmatig workshops en participeren in werkveld overleggen. Een actief en betrokken bedrijf. Ze verdienen dit echt.’

Wedstrijd

ROC Midden Nederland heeft dit jaar voor het eerst het leerbedrijf van het jaar gekozen. Er wordt intensief samengewerkt met onze leerbedrijven. Samen wordt er actueel en relevant onderwijs ontwikkelt. Tijdens de verkiezing wordt hier bij stil gestaan.

Bakkerij

Vroeg is een bijzonder concept. Het horecabedrijf is een restaurant, bakkerij, leerbedrijf, winkel én vergaderlocatie in één. In de bakkerij van Vroeg werken meerdere bakkers en leerlingen.

Reageer op dit artikel