nieuws

Postzegels met producten uit de ambachtelijke bakkerij

Nieuws 161

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en Post NL hebben tien streekproducten uitgekozen voor een speciale serie postzegels. Zeven van de tien producten zijn afkomstig uit de ambachtelijke bakkerij. De postzegels zijn vanaf 19 juni te koop bij onder andere de Bruna. Dit meldt de NBOV in haar ledenblad Bakkerszaken.

Postzegels met producten uit de ambachtelijke bakkerij

Op het postzegelvel ‘Nederlandse lekkernijen’ zijn de volgende typisch Nederlandse lekkernijen afgebeeld: Bossche bol, Limburgse vlaai, Drents kniepertie, Fries suikerbrood, Zwolse balletjes, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui en Tielse kermiskoek. De meeste eetwaren zijn ook buiten de streek van oorsprong te koop, maar sommige niet.

Achtergrondinformatie

Bij elke postzegel is iets geschreven over het afgebeelde product. Zo staat er bij de Tielse Kermiskoek vermeld: ‘Tielse kermiskoek lijkt op ontbijtkoek en wordt gemaakt met de nieuwe oogst Betuwehoning en roggebloem, verrijkt met kandijsuiker’.

De tien lekkernijen zijn gekozen in overleg met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in Utrecht. De tien lekkernijen zijn met beeldvullende kleurenfoto’s op het postzegelvel Nederlandse lekkernijen weergegeven. De postzegels hebben waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is sinds 19 juni te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Reageer op dit artikel