nieuws

Inschrijving ‘De week van De Echte Oliebol’ gestart

Nieuws 170

Bakkers die lid zijn van het Echte Bakkersgilde kunnen zich vanaf nu inschrijven voor ‘De week van De Echte Oliebol’. Met deze actie kunnen bakkers afdelingen van De Zonnebloem sponsoren met oliebollen. De week van De Echte Oliebol is dit jaar van 13 tot 18 november.

Inschrijving ‘De week van De Echte Oliebol’ gestart
Foto's: De week van De Echte Oliebol

In 2013 ontstond in Noord-Limburg het initiatief ‘de week van De Echte Oliebol’. De sponsoractie groeit sinds die tijd. Inmiddels kunnen door heel het land gasten en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem rekenen op een traktatie van de lokale Echte Bakker.

Een klein gebaar

Rudolf Frentz van Frentz De Echte Bakker met winkels in Ugchelen en Apeldoorn: ‘In 2016 hebben wij voor het eerst meegedaan aan dit initiatief. Wat ons aanspreekt aan deze week is dat je oprecht een keer de tijd en middelen vrijmaakt om iets te doen voor de lokale medemens die het moeilijker heeft dan ons. Een oliebol lijkt een klein gebaar, maar we hebben gemerkt dat we er heel veel mee hebben kunnen losmaken. De hoeveelheid goodwill en positieve reacties die we hebben mogen ontvangen waren overweldigend. Dit kwam mede doordat lokale én regionale media zoals tv, radio en kranten aandacht hebben besteed aan de sponsoring.’

Sponsoractie

De week van De Echte Oliebol is een sponsoractie waarbij we gratis oliebollen ter beschikking stellen aan de lokale afdeling van de Zonnebloem. Joep Gommans, initiatiefnemer en eigenaar van Bakkerij Support, zorgt voor het initiële contact, de PR en de promotiematerialen. De afdeling van de Zonnebloem zorgt zelf voor de verdeling, de huis aan huis verspreiding en de promotie naar de gasten en vrijwilligers.

Inschrijven

Bakkers die willen deelnemen aan de vakantie kunnen zich het beste vóór de zomervakantie inschrijven. De lokale Zonnebloem kan dan beter rekening houden met deze activiteit in hun planning. De kosten voor deelname bedragen € 250. Hiervoor wordt de sponsoring voor maximaal 2 afdelingen georganiseerd en ontvangt de bakker een promotiepakket. Extra afdelingen kunnen worden ingeschreven voor € 50 per afdeling die als vergoeding dient voor extra promotiematerialen en organisatie. Inschrijven kan via de website www.deechteoliebol.nl.

Reageer op dit artikel