nieuws

Bakkerspedia bereikt mijlpaal met 500e kennisartikel

Nieuws 94

Bakkerspedia heeft dinsdag 4 juli een mijlpaal bereikt: het 500ste kennisartikel is gepubliceerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

Bakkerspedia bereikt mijlpaal met 500e kennisartikel
De site van Bakkerspedia is in ontwikkeling.

‘Het is fantastisch dat we in drie maanden tijd zo’n enorme groei hebben kunnen realiseren’, vindt Carla Zwierstra, die als directeur van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) de scepter zwaait bij Bakkerspedia.

‘We begonnen met 350 artikelen tijdens de lancering op 28 maart. Dat we de database in zo’n korte tijd zo konden laten groeien, hadden we niet verwacht. Dit is alleen mogelijk dankzij de input van vakgenoten, die met ons meedenken en ons vragen over bepaalde onderwerpen te schrijven.’

Continu op zoek naar input

Zwierstra wil dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook. Vanzelfsprekend betekent deze mijlpaal niet dat de invoer van kennisartikelen nu stopt. ‘We zijn continu op zoek naar nieuwe input en naar verdieping voor bestaande artikelen. Bakkerspedia is een databank die met de sector meegroeit. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus onze databank ook.’

Het team van Bakkerspedia maakt zich op voor de volgende mijlpaal: 1000 artikelen. Gebruikers die informatie missen in de databank worden uitgenodigd dit kenbaar te maken via de daarvoor bestemde functie op www.bakkerspedia.nl, zodat de kennisbeheerders hierover nieuwe artikelen kunnen schrijven.

De digitale databank is toegankelijk voor alle branchegenoten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Reageer op dit artikel