nieuws

Zeelandia zet zich in voor Stichting Prokkel

Nieuws 154

In het kader van de 10e editie van de Nationale Prokkelweek gaat verstandelijke beperkte Astrid Hofstede maandag 12 juni aan de slag bij Zeelandia. Samen met bakker Martijn van Merrienboer ontwikkelt zij die dag een speciaal jubileumkoekje. Dit koekje is vanaf 13 juni te koop. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Prokkel.

Zeelandia zet zich in voor Stichting Prokkel

Dit koekje is te koop bij Kadoshop en Lunchroom De Punt in Zierikzee en Kadoshop en Lunchroom Nummer 9 in Goes.

Prokkelstagiaire

Astrid is niet de eerste Prokkelstagiaire bij Zeelandia. Twee stagiaires gingen haar al voor. Ook Ronald Verloo liep een Prokkelstage bij Zeelandia. Dit beviel zo goed dat Zeelandia hem de kans bood om hem in twee jaar tijd op te leiden tot assistent bakker, waarna hij in staat is om bij een bakker te werken.

Prikkelende ontmoeting

Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf. Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen. Dat kan overal zijn: bij de plaatselijke bakker, een basisschool, een kerk of bij de gemeente.

Reageer op dit artikel