nieuws

Studenten doen examen in nieuwe module Streekproducten

Nieuws 286

Zestien eerstejaars studenten van het Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg hebben afgelopen vrijdagmiddag examen gedaan voor het nieuwe keuzedeel Streekproducten.

Studenten doen examen in nieuwe module Streekproducten
Foto's: Scalda College

De studenten gingen aan de slag met traditionele producten zoals Brabants worstenbrood, Zeeuwse bolussen en Zeeuws Vlaamse korstpap taarten. Natuurlijk werd er ook Zeeuws Vlegelbrood gebakken van volkoren en van gebuild meel (Zeeuwse Vlegel ‘Blond’). Ook werd er roomboter en melk van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg verwerkt in de diverse producten.

Mogelijkheden streekproducten

Alle studenten moesten een winkelposter ontwikkelen om de producten aan te prijzen. Met dit initiatief wil het Scalda College laten zien wat de mogelijkheden zijn met streekproducten in de brood en banket bakkerij!

Productmanager Jan Koeman van de Zeeuwse Vlegel, het streekeigen tarwe-brood uit Zeeland, heeft het afgelopen jaar enkele lessen over streekproducten gegeven en was bij het eindexamen aanwezig om de resultaten te beoordelen.

Foto's

Reageer op dit artikel