nieuws

Patrick de Vries morgen van start bij World Chocolate Masters

Nieuws 371

Patrick de Vries morgen van start bij World Chocolate Masters
Patrick de Vries won in 2015 de Gouden Gard

Het nieuwe aspirant-lid van het Patisserie Team Patrick de Vries vertegenwoordigd Nederland tijdens de World Chocolate Masters. Morgen, op 20 juni, vindt de voorronde plaats bij de Kookerij in Noordwijkerhout. Gespannen is de jonge Twent niet. Als enige deelnemer is hij al verzekerd van de finaleplaats.

Cacao Barry organiseert op 20 juni de zevende editie van de World Chocolate Masters Nederland. Het thema van de chocoladewedstrijd is Futropolis. Patrick de Vries is de enige deelnemer aan de voorronde. Hij gaat aan de slag met een showstuk, een patisserie creatie en een chocolate to-go concept.

Patrick de Vries won in maart de Pastry Award. Daarmee verwierf hij ook het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team. Nerveus is De Vries niet voor de voorronde. ‘Ik weet wat ik kan, ik heb mijn producten al vaak genoeg geoefend.’ Als enige deelnemer van de voorronde is hij al verzekerd van een plek in de finale van de Wolrd Chocolate Masters in 2018.

Jong Talent

Om de wedstrijd te promoten onder jongeren, organiseert de World Chocolate Masters dit jaar voor het eerst in Nederland een unieke Young Talent editie. Vier nog studerende chefs met passie voor chocolade gaan met elkaar de strijd aan. Zij maken kans op een plaats in de preselectie van 2019. De kandidaten zijn:

• Damilyano Eijkemans (19) uit Schijndel, werkzaam bij Den Otter Patisserie
• Bas Klarenbeek (19) uit Hillegom, werkzaam bij Huize van Wely
• Anne Overmeer (21) uit Amsterdam, werkzaam bij Patisserie Kuyt
• Goos Burbach (22) uit Leiden, werkzaam bij Patisserie Soetenso

Onder druk van beperkte tijd moeten zij een gemouleerde bonbon en een patisserie creatie ontwikkelen.

Jury

De kandidaten en hun creaties worden beoordeeld door een jury van chocolade experts op smaak, visuele aspecten, creativiteit en technische vaardigheden. De jury bestaat uit; Hidde de Brabander (24Kitchen), Anneke Verhagen (Restaurant ’t Raadhuis), Jacques van Bragt (Jacques van Bragt Patisserie), Tom van Woerkum (The Pastryclub) en Arthur Tuytel (Arthur Tuytel Patisserie & Chocolaterie).

Chocolade

Chocolade is hot. Brood- en banketbakkers maar ook winkelmedewerkers kunnen er hun creativiteit in kwijt. De trend is puur en duurzaam. En: zelf maken, bij voorkeur in het zicht van de klant. Bakkerswereld heeft een dossier samengesteld met het thema chocolade. Hierin vindt u een bundeling artikelen over deze categorie.

Reageer op dit artikel