nieuws

Bake for Life ontvangt ruim €3600 van oud-docent Jansen

Nieuws 101

De organisatie Bake for Life heeft woensdag een donatie van ruim 3600 euro ontvangen uit handen van oud-bakkerijdocent Richard Jansen van het Graafschap College in Doetinchem. De oud-bakker hield niet droog toen hij uitlegde dat de kansarme bevolking in Kenia en Oeganda dit geld harder nodig heeft dan hij een fiets.

Bake for Life ontvangt ruim €3600 van oud-docent Jansen
Karel Wiltink, bestuurslid bij Bake for Life, neemt de cheque in ontvangst van Richard Jansen (2e vr). Rechts van Jansen staat oud-ABO-voorzitterTheo Hendriks. Links van Wiltink staan Eelco Welgraven en Stephan Nollen van Bakeplus.

Karel Wiltink, bestuurslid bij Bake for Life, nam de cheque in ontvangst. ‘Ik ben niet snel sprakeloos, maar nu toch wel even’, zei Wiltink na een korte stilte ‘Dit is echt geweldig, Richard bedankt!’

De oud-docent maakte meteen van de gelegenheid gebruik om aan Wiltink te vragen of hij met leerlingen van de school een kijkje in diens bakkerij in Doetinchem mag komen nemen.

Pensioen

Jansen ging in december 2016 met pensioen en kreeg van het Graafschap College en de leerlingen een bedrag van ruim 900 euro om een nieuwe fiets te kopen. ‘Die fiets kan ik zelf wel kopen’, besloot hij vrijwel direct en kondigde aan dat hij het geld aan een goed doel wilde schenken.

Restgeld

Inkooporganisatie Bakeplus haakte daarop in. De groothandel, die ooit voortkwam uit de in november 2016 opgeheven inkoopvereniging ABO, had nog een restbedrag van de leden staan. De leden mochten aangeven wat ze met dat geld wilden doen. Het werd het goede doel van Richard Jansen, die daardoor woensdag in totaal 3660 euro kon schenken aan Bake for Life.

Jansen zou Jansen niet zijn, als hij er niet direct aan toe zou voegen dat het geld dankzij de school en de leerlingen bijeen is gebracht. Onder andere door op school en in het centrum van Doetinchem rond Sinterklaas producten te verkopen.

Bake for Life

Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia. Op de site van de organisatie is hierover uitgebreide informatie te vinden.

Live video

Op de Facebookpagina van Bakkerswereld kunt u de filmpjes van de overhandiging bekijken.

Reageer op dit artikel