nieuws

Biostadsbakker Broodt brengt lokaal Hoevebroodt

Nieuws 91

Biologische stadsbakkerij Broodt in Eindhoven gaat met spelt van de Genneper Hoeve in Made Eindhovens biologisch zuurdesembrood bakken. Het lokaal geproduceerde brood is biologisch gecertificeerd.

Biostadsbakker Broodt brengt lokaal Hoevebroodt

Het biologisch brood komt uit een lokale biologische keten. Het wordt gebakken van speltgraan van Landgoed Gennep en vervolgens gemalen door de biologisch gecertificeerde molenaar in de Hermus molen in Made.

Stevig vierkant desembrood

Het stevige vierkante desembrood bestaat uit meel, water, zout en desem en wordt na zestien uur rijzen van het deeg op de ovenvloer van stadsbakkerij Broodt gebakken. Het brood van 700 gram is verkrijgbaar bij Broodt en de Genneper Hoeve en kost € 3,90.

Bakker Dido van Klinken zette de keten van boer tot bakker op samen met boer Age Opdam, meldt stadsomroep Studio040. Het idee stamt van enkele jaren geleden. ‘Twee jaar geleden oogstten we al een partij spelt, maar deze bleek na enkele proefbaksels, niet over de juiste bakeigenschappen te beschikken om een lekker brood van te bakken’, aldus Age. ‘Vorig jaar was de oogst perfect en werden er met het spelt een paar proefbaksels gemaakt. Het meel was goed en gaf een mooi en smaakvol brood’, aldus Van Klinken.

Reageer op dit artikel