nieuws

NBC haakt in op RTL-lijst hygiëne-overtreders

Nieuws

NBC haakt in op RTL-lijst hygiëne-overtreders
De kaart van RTL Nieuws

In zijn digitale nieuwsbrief gaat het NBC in Wageningen in op de lijst die RTL Nieuws eind mei online plaatste van notoire overtreders van de hygiëneregels. Onder hen ook bakkers. ‘Dit is wel het laatste wat u wilt’, aldus het NBC.

De lijst van RTL brengt voedselbereiders in beeld die structureel de hygiëne en voedselveiligheid niet op orde hebben. Op de website publiceert RTL een kaart van Nederland waarop notoire overtreders, zoals de NVWA heeft vastgesteld, te vinden zijn. Het gaat hierbij overigens om winkels die tussen 2013 en juli 2016 onder verscherpt toezicht stonden. Dat betekent dat ze de voedselveiligheid of hygiëne op enig moment niet op orde hadden.

Belang van hygiëne

Het Nederlands Bakkerij Centrum hamert nog eens op het belang van hygiëne en de steeds veranderende omstandigheden waaraan ondernemers zich moeten aanpassen. Daarvoor werken bakkers volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. ‘Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen?’, aldus het NBC. De organisatie helpt, tegen betaling, bakkers bij het opstellen van een dergelijk advies in hun bedrijven.

NBC: ‘Ieder bedrijf in Nederland dat met levensmiddelen werkt, moet van de overheid een systeem handhaven waarmee de voedselveiligheid gegarandeerd kan worden. Voor u en uw medewerkers is het vanzelfsprekend dat er hygiënisch gewerkt wordt in uw bedrijf. De inrichting van de bakkerij is daarop ook afgestemd. Maar uw bedrijf is constant in beweging. Dat is van invloed op de hygiëne.’

 

Reageer op dit artikel