nieuws

Moederdagtaart Prinses Beatrix in het teken van de lente

Nieuws

Moederdagtaart Prinses Beatrix in het teken van de lente
Lotte Bode, Marlon Koning en Lotte Dierick poseren trots naast de taart. Foto: NBOV

Patissiers Lotte Dierick, Marlon Koning en Lotte Bode hebben vanochtend de Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.

De drie patissiers vielen in het najaar 2016 in de prijzen tijdens de patisseriewedstrijd om de Gouden Gard. Dit jaar werd de taart in ontvangst genomen door mevrouw Crince le Roy, Hofdame van Koningin Maxima, en mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent van Prinses Beatrix. Beiden vonden de taarten en het showstuk prachtig om te zien. Ook de makers keken met een voldaan gevoel terug: ‘Het eindresultaat is precies zoals we het voor ogen hadden. We hebben in de voorbereiding duidelijke afspraken gemaakt en goed samengewerkt. Dat is de basis geweest voor dit prachtige eindresultaat.’

Twaalf taarten en chocoladeshowstuk

Een close-up van het showstuk bij de Moederdagtaart.

De makers kozen ervoor om in totaal twaalf taarten aan te bieden. De taarten zijn gemaakt in frisse kleuren en afgewerkt met wisselende decoraties die naar de lente verwezen. Het geheel werd gepresenteerd op een ronde standaard met in het midden een vaas gevuld met een prachtig lenteboeket. De vaas en bloemen bestonden volledig uit chocolade.

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix Beschermvrouwe is.

De taart wordt gemaakt door drie talentvolle patissiers die deze eer krijgen vanwege hun topprestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. In 2016 won Lotte Dierick (werkzaam bij De Patissier) de Gouden Gard, Marlon Koning (werkzaam bij Grand Hotel Huis ter Duin) de Zilveren Gard en Lotte Bode (werkzaam bij De Patissier) de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, chef-patissier van Grand Hotel Huis ter Duin heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

De makers geconcentreerd aan het werk.

Foto's

Reageer op dit artikel