nieuws

Landelijke campagne voor ambachtelijke bakkerij heeft groot bereik

Nieuws 154

Het eerste deel van de campagne voor de ambachtelijke bakkerij zit erop. Na Pasen is de landelijke radio-, tv- en onlinecampagne voor de ambachtelijke bakker gestart. Deze campagne is een initiatief van de NBOV en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

Landelijke campagne voor ambachtelijke bakkerij heeft groot bereik
Foto: Stichting Ambachtelijke Bakkerij

De gezamenlijke campagne is opgezet om de sfeer, het vakmanschap en de beleving van de ambachtelijke (banket)bakker over te brengen op alle consumenten.

Via de reclamespot op tv, de radiospot op 100%NL, de abri’s op centraal stations en in winkelcentra maar ook online hebben miljoenen consumenten de boodschap gezien en gehoord. Tussen 18 april en 14 mei kon de consument er niet omheen: voor brood en banket ga je natuurlijk naar de ambachtelijke bakker!

Cijfers

Om de verschillende doelgroepen te bereiken, worden verschillende middelen ingezet. Deze middelen hebben geresulteerd in de volgende cijfers:

  • TV: reclamespots werden uitgezonden op NPO 1, 2 en 3 en hier hebben naar verwachting 1,2 miljoen unieke kijkers de boodschap gezien.
  • Radio: radiospots werden dagelijks op de hele uren na de verkeersinformatie uitgezonden via 100%NL. Hier hebben bijna 2 miljoen luisteraars de boodschap gehoord.
  • Abri’s: op centraal stations, in steden en winkelcentra, verspreid over heel Nederland hebben 4,5 miljoen mensen de boodschap op grote posters gezien.
  • Online: ruim 400.000 unieke kijkers hebben de niet te onderbreken reclamespot gezien voor het terugkijken van een NPO uitzending via uitzendinggemist.nl, alsmede voorafgaand aan video’s via o.a. NU.nl.
  • Website: de website www.uwambachtelijkebakker.nl heeft ook bijzonder veel bezoekers gehad; bijna 7.000 keer is de website bezocht. De website is bedoeld om consumenten meer informatie te geven over het bakkersvak en de reden waarom je voor brood en banket naar de ambachtelijke bakker gaat.

Vervolg

In het najaar gaat de campagne op herhaling. Dan worden wederom tv en radio ingezet en zijn de posters ook weer op centraal stations en in winkelcentra te vinden. In de tussentijd wordt vooral via Facebook (@uwambachtelijkebakker) de consument bereikt. Via vlogs gaat Leontien van Moorsel op zoek naar de antwoorden op de meest gestelde vragen over brood en banket en via posts geven de NBA en SAB leuke en interessante informatie over de ambachtelijke bakker.

Reageer op dit artikel