nieuws

A&B-event: ‘Je krijgt veel uitstekende tips’

Nieuws

A&B-event: ‘Je krijgt veel uitstekende tips’

Het event van Ambacht & Business, dat maandag 15 mei in De Rijtuigenloods in Amersfoort wordt gehouden, staat in het teken van de nieuwe generatie consumenten. Deelneemster Vera ten Brinke van Sis&Bro Bakery in Ommen is razend enthousiast. ‘Je krijgt veel praktische tips die uitstekend toegepast kunnen worden in je eigen bedrijf.’

Samen met haar broer Maarten behoort Vera tot de vaste deelnemersgroep aan de workshops van de eerdere versies van Ambacht & Business. ‘Ik vind het prachtig om mensen tegen te komen met dezelfde liefde voor het vak. Het is geweldig om de verhalen van anderen te horen. Als iemand heel enthousiast over zijn of haar bedrijf vertelt, dan word ik daar zelf ook heel enthousiast van’, vertelt Vera.

Zinvolle workshops

Ook de onderwerpen spreken haar erg aan. ‘Mijn broer Maarten heeft vorig jaar de workshop basisgrondstoffen en ambachtelijk produceren bezocht en zelf was ik aanwezig bij de workshops over het motiveren van medewerkers en social media.’ Beide bijeenkomsten werden door haar als heel zinvol ervaren.

Workshop Motiveren medewerkers                   Foto: Jan Willem Schouten

Bij de workshop Motiveren van medewerkers werden tips en voorbeelden gegeven om ervoor te zorgen dat medewerkers plezier in hun werk hebben en houden en graag een stapje extra doen om de beoogde resultaten met elkaar te behalen. ‘Ik heb echt wat aan de tips gehad. Zo kregen we bijvoorbeeld het advies om wanneer er iets niet goed is gegaan, niet gelijk uit te vallen tegen de medewerker, maar eerst te vragen wat er mis is gegaan en hoe de medewerker denkt dit te verbeteren. Ook werd ons aangeraden om altijd duidelijk te zijn naar het personeel. Dan weten zij wat ze aan jou hebben en andersom.’

Tips

De workshop Social Media was voor Ten Brinke gesneden koek. ‘Ik kreeg het compliment dat ik al op een heel goede manier met Facebook en Instagram bezig ben. We plaatsen er regelmatig berichtjes op, bijvoorbeeld over aanbiedingen, nieuwe producten en als we iets te vieren hebben, zoals bijvoorbeeld een verjaardag.’ Toch kreeg de onderneemster ook op dit vlak een paar tips mee. ‘Bijvoorbeeld om van klanten een reactie te vragen door een foto te plaatsen van een heerlijk product en dan te vragen om mensen te taggen met wie ze de lekkernij willen opeten. Hier kun je ook een prijs aan koppelen. Verder kreeg ik het advies om nog meer met emoticons te werken door bijvoorbeeld drie foto’s van verschillende producten te plaatsen en mensen te vragen welke emoticon het beste bij welk product past.’

Vera ten Brinke

Nieuwe generatie

Ten Brinke kijkt uit naar het event. ‘Dan staat Ambacht & Business volledig in het teken van de nieuwe generatie consumenten, die druk, altijd (online) bereikbaar en gefocust op gezondheid is, maar er ook van houdt om te genieten van het leven. Ik ben benieuwd welke tips we dit keer krijgen. En voor alle vakgenoten die zich nog niet hebben ingeschreven, zou ik zeggen: de workshops zijn hartstikke leuk en leerzaam; ga ervoor!’

Verslag

Bakkerswereld doet live-verslag vanaf het A&B-event 15 mei. Houd hiervoor de Facebookpagina en het Twitteraccount van Bakkerswereld in de gaten.

Reageer op dit artikel