nieuws

Tilburgse chocolatiers maken Koningsbonbon

Nieuws 392

Chocolatier Dries Michels (Friandries) en patissier Paul van Riel (Patisserie Walter van Erven) hebben een speciale Koningsbonbon ontwikkeld voor Koningsdag. Het bonbonnetje is gemaakt in de vorm van het hoofd van koning Willem-Alexander.

Tilburgse chocolatiers maken Koningsbonbon
Foto: Janneke Konings (Facebookpagina: www.facebook.com/Friandries)

De koning en zijn familie brengen dit jaar een bezoekje aan Tilburg tijdens Koningsdag. De gelegenheid om een speciaal product te ontwikkelen vinden Dries Michels en Paul van Riel. Op hun website schrijven ze: Oranjetompoezen en andere kroongerelateerde lekkernijen waren er al genoeg, dus zochten we naar een creatief alternatief. ‘Wat als we nou eens proberen om een bonbon te maken van het hoofd van koning Willem Alexander?’ opperde Michels. Een rondje googelen leerde  al snel dat dit idee nog nooit was uitgevoerd. Nergens en nooit niet op de hele wereld. ‘Perfect’, riep Van Riel uit. Want puur op gevoel exclusieve en originele bonbons maken is wat zij het liefste doen.

Tilburgse smaken

Het bonbonnetje bevat een gelei met Tilburgse smaken van mandarijn met Schrobbelèr. De ganache bevat vanille, steranijs, kardemom, kaneel en kruidnagel. Een krokantje van karamel met roze peper maakte de binnenkant compleet en het geheel wordt overgoten met pure chocolade.

Samenwerking

Het bonbonnetje is tot stand gekomen met behulp van diverse Tilburgse bedrijven. Ontwerper Bryan van Schooten heeft het ontwerp gemaakt voor de mal en Vormenfabriek Tilburg heeft de mallen geproduceerd.

Toestemming

De website Tilburg.com meldt dat de Koningsbonbon de goedkeuring van het Koninklijk Huis heeft gekregen. De Koningsbonbon is vanaf maandag 24 april tot en met Koningsdag verkrijgbaar bij Patisserie Walter van Erven. Tijdens Koningsdag presenteren Van Riel en Michels tussen 12.00 en 18.00 uur de Koningsbonbon vanuit de winkel van Friandries in Tilburg.

Video

Reageer op dit artikel