nieuws

NBOV organiseert startersdag

Nieuws 103

NBOV organiseert startersdag
Deelnemers van de startersdag brengen een bezoek aan Huize van Wely. Foto: Joep van der Pal

De startersdag van de NBOV vindt woensdag 17 mei plaats in Noordwijk, met start en afsluiting bij het Grand-hotel Huis ter Duin.

Thema van de dag is ‘Ambacht ten Top’. Diverse ambachtscollega’s in en buiten Noordwijk delen hun ervaringen met de deelnemers. Hoe zijn zij begonnen? Wat is hun drijfveer? Wat en waar heeft het hun gebracht? Hoe werken zij in de praktijk?

Sprekers

Gastheer is Dré Everstein, chef-patissier van de gastlocatie en lid van het Nederlands Patisserie Team. Everstein neemt de gasten mee de praktijk in en gunt hen een kijkje achter de schermen van Huis ter Duin. Daarnaast vertelt patissier Hidde de Brabander (eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia in ’s-Gravenzande, voorzitter van de Vereniging Gouden Gard en TV-presentator bij 24Kitchen) zijn verhaal.

Bedrijfsbezoeken

Joost Rotteveel in zijn zaak Huize van Wely. Foto: Joep van der Pal

Na de lunch bij Huis ter Duin worden twee toonaangevende bedrijven in Noordwijk bezocht. Carlo Midiri (lid Nederlands Patisserie Team) laat zijn Patisserie & Chocolaterie zien en Joost Rotteveel (vijfvoudig Nederlands Kampioen en Europees Kampioen Patisserie) Huize Van Wely, waar hij de scepter zwaait.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de website van de NBOV. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst komt tot stand dankzij besteding van middelen van het voormalig Productschap Akkerbouw.

Programma

10.00 – 10.30 uur – Ontvangst in Grand-hotel Huis ter Duin
10.30 – 12.00 uur – Welkom door Frans Holtkamp, bedrijfsadviseur NBOV, presentatie door Dré Everstein, chef patisserie Huis ter Duin en presentatie Hidde de Brabander, Patissier Dreams of Magnolia en presentator 24Kitchen:‘Wat en waar heeft het ambacht mij gebracht’
12.00 – 12.30 uur – Rondleiding door Huis ter Duin
12.30 – 13.30 uur – Lunch bij Huis ter Duin
13.30 – 14.30 uur – Bezoek aan Huize Van Wely
14.30 – 15.30 uur – Bezoek Patisserie & Chocolaterie George Vis Carlo Midiri
15.30 – 16.30 uur – Afsluiting met hapje en drankje bij Huis ter Duin
De in de middag te bezoeken bedrijven bevinden zich op loopafstand van Grand Hotel Huis ter Duin. Parkeren is mogelijk bij Huis ter Duin.

Reageer op dit artikel