nieuws

Kweker en bakker bedenken worstenbroodje met asperge

Nieuws

Kweker en bakker bedenken worstenbroodje met asperge
Asperges zijn ook geschikt voor verwerking in worstenbroodjes. Foto: VMN

Remco Beekman van het bedrijf Brabantsche Worstenbroodjes heeft samen met Aspergekwekerij Verhoeven uit Cromvoirt een variant op het traditionele worstenbroodje bedacht. Het worstenbroodje met asperge is tot het einde van het aspergeseizoen, op 24 juni, verkrijgbaar.

Dat meldt Omroep Brabant, met de mededeling: ‘Nog maar net bijgekomen van de verkiezing van Lekkerste Brabantse Worstenbroodje, is er nu alweer een andere delicatesse om ons op te verheugen.’

Bakker Remco Beekman startte in 2014 als hobby een kleine bakkerij in winkelcentrum Boschveld in Den Bosch. Inmiddels heeft hij twee vestigingen met de overname van bakkerij De Meester in Vught. Brabantsche Worstenbroodjes heeft 22 mensen in dienst.

Samenwerking aspergekweker

Beekman innoveert en experimenteert graag. Nu het aspergeseizoen is aangebroken, zocht hij voor de ontwikkeling van het aspergeworstenbroodje samenwerking met aspergekwekerij Verhoeven in Cromvoirt. ‘Ik ben dol op de smaak van het witte goud’, vertelt Beekman aan Omroep Brabant. ‘Die wilde ik graag combineren met het gekruide gehakt van ons worstenbrood.’

Kookvocht in deeg

In het broodje zit zowel gehakt als asperge. Het aspergekookvocht verwerkt de bakker in het deeg van het broodje, zodat de aspergesmaak optimaal tot zijn recht komt. ‘Het resultaat mag er zijn’, zegt Beekman. ‘We hopen zowel liefhebbers van worstenbroodjes als asperges te verrassen met deze nieuwe delicatesse.’

De aspergeworstenbroodjes zijn verkrijgbaar van zijn bakkerijen in Den Bosch en Vught, bij diverse aspergekwekerijen in de omgeving Breda, Tilburg en Eindhoven en via de webshop van de bakker.

Reageer op dit artikel