nieuws

Bakkerij Schuiteman ontvangt certificaat hygiënecode

Nieuws

Bakkerij Schuiteman ontvangt certificaat hygiënecode
Klaar voor de toekomst - Bakkerij Schuiteman ontvangt Hygiënecertificaat. Rechts eigenaar Sander van den Top Foto: Vdn Top

Bakkerij Schuiteman heeft het landelijk erkende Certificaat Hygiënecode Brood- en Banketbakkerij ontvangen. Met de certificering maakt de bakker aan zijn klanten kenbaar dat in de bakkerij gegarandeerd volgens de strengste normen voor hygiëne en voedselveiligheid wordt gewerkt.

Voor klanten Schuiteman is het goed te weten dat de producten niet alleen (h)eerlijk zijn, maar ook (voedsel)veilig, laat eigenaar Sander van den Top weten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) controleert bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode.

Het voedselveiligheidsplan is opgesteld volgens richtlijnen van de Stichting Voedsel Veiligheids Inspectie Wageningen. Het plan is kritisch geïnspecteerd door ISACert, een organisatie die onder toezicht staat van de internationale Raad van Accreditatie. Het plan beschrijft hoe voedingsmiddelen op hygiënische wijze worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verkocht.

Twee vestigingen

Bakkerij Schuiteman heeft twee vestigingen: de oorspronkelijke bakkerij aan de Bakkerstraat in Garderen en de nieuwe winkel in het centrum van Voorthuizen. Daarnaast heeft het bedrijf een zakelijke brood- en banketservice. Deze levert een breed assortiment, van gebak voor evenementen tot dagelijkse levering van verse broodjes voor bijvoorbeeld bedrijfscatering. Ook de horecasector weet de weg naar het groeiende bakkersbedrijf te vinden.

Reageer op dit artikel