nieuws

Zeelandtrofee 2017 in handen Bakkerij Filius

Nieuws 656

Zeelandtrofee 2017 in handen Bakkerij Filius
Het team van Bakkerij Filius ontving zojuist de trofee uit handen van NBOV-voorzitter Jos den Otter. Foto: NBOV

De Zeelandtrofee 2017 is in de wacht gesleept door Echte Bakker Filius uit Yerseke. Voor het eerst dit jaar zijn de wedstrijden om de Zeelandtrofee en de Bolustrofee samengevoegd. De traditionele Bolustrofee is – als wedstrijdonderdeel van de Zeelandtrofee – voor het vierde jaar op rij gewonnen door Echte Bakker Van Meijel uit Clinge.

Dat laat organisator NBOV weten.

De jaarlijkse productwedstrijd, waaraan op 14 maart 24 Zeeuwse ambachtelijke bakkers deelnamen, vond plaats in bij Scalda in Middelburg. In de nieuwe opzet zijn de wedstrijden om de Zeelandtrofee en de Bolustrofee samengevoegd, waarmee de wedstrijd uit drie onderdelen bestaat. De resultaten van de drie categorieën telden mee voor het eindresultaat en het winnen van de Zeelandtrofee.

Onderdelen

De wedstrijdonderdelen van de Zeelandtrofee bestaan uit:

Beste Zeeuwse Bolusbakker

1e plaats: Echte Bakker Van Meijel (Clinge)

2e plaats: Bakkerij Dees (Zaamslag)

3e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)

Beste Zeeuwse Bollenbakker

1e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)

2e plaats: Bakkerij Risseeuw (Zaamslag)

3e plaats: Echte Bakker Van Meijel (Clinge)

Beste Zeeuwse Broodbakker  

1e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)

2e plaats: De Gouden Korenaar (Goes)

3e plaats: Brood en Banket Willemsen (Breskens)

Jeugdprijs

De jeugdprijs in de categorie Beste Bolusbakker / aanstormend talent, waaraan bakkerijleerlingen van Scalda in Middelburg deelnamen, is gewonnen door Dustin van Kleunen.

Kritische jury

Dit jaar werden voor de Zeelandtrofee bolussen, witte, bruine en rozijnenbollen en volkorenbrood gekeurd. De productkeuringen vonden plaats door een vakjury onder leiding van Meester Boulanger Mark Plaating. De jury was kritisch, maar ook lovend over de inzendingen. De uitslagen zaten dicht bij elkaar, vooral bij de bolussen. Er werden ook verbeterpunten benoemd waarmee de deelnemende bakkers hun voordeel kunnen doen.

 

Reageer op dit artikel