nieuws

Vereniging de Meesters werft nieuwe leden

Nieuws 345

Vereniging de Meesters werft nieuwe leden
Meester Boulanger Peter Bienefelt, bestuurslid Paul van Pelt en Meester Boulanger & Meester Patissier Robert van Beckhoven. Foto: Vereniging de Meesters

Ze gaven acte de présence op de BakkersVak in Rosmalen, de zeven Meesters Boulanger en Patissier. Allen traden op als ambassadeurs voor de brood- en banketbakkerij met als doel de kersverse Vereniging de Meesters van nieuw bloed te voorzien. De inschrijving is geopend.

De Meesters willen andere brood- en banketbakkers net zo vakidioot maken als zij zelf zijn en vakgenoten warm laten draaien om zichzelf naar het niveau van Meester te tillen. Dat betekent nieuwe aanwas voor de vereniging en een steviger uitstraling van het beroep dat brood- en banketbakkers uitoefenen. Dat is voor de hele branche van belang. Via de site www.meestertitel.eu kunnen belangstellenden zich inschrijven. ‘Alleen voor de allerbesten’, staat er te lezen op de site, die heldere uitleg geeft.

Meesterwaardig

‘Het gaat erom dat bakkers laten zien dat ze trots zijn op hun vak en kunnen aantonen dat ze Meesterwaardig zijn’, vertelt woordvoerder Paul van Pelt. Van Pelt maakt deel uit van het branchebrede bestuur (onder meer NBOV, NVB en de vakbonden hebben zich gecommiteerd), dat op persoonlijke titel, onbezoldigd structuur geeft aan de vereniging en zorgt voor het aanjagen de club. Daartoe behoort ook het organiseren van de examens voor Meester Boulanger en Patissier, het toekennen van de Meester-titels, zorgen voor de promotie (‘de Meesters zijn het boegbeeld’) en de vijfjaarlijkse herijking van de bestaande Meesters, die aan de hand van een Table d’Honneur laten zien dat ze nog steeds op topniveau presteren.

De leden

Leden van de Vereniging de Meesters zijn de huidige Meesters Boulanger en Meesters Patissier die Nederland rijk is: Rudolph van Veen, Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Wilfred Haafs.

Iedere Meester heeft een Code van Eer getekend. Iedere Meester komt met een plan van aanpak over hoe hij of zij zich in het nieuwe kalenderjaar gaat onderscheiden en op welke wijze hij of zij zich zal inzetten voor de branche. De Vereniging van Meesters wil hiermee bereiken dat alle Meesters bijdragen aan het ondersteunen, stimuleren en inspireren van de sector.

Examens Meestertitels

Een van de eerste doelstellingen is het organiseren van nieuwe examens voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier. Deze gaan naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het voorjaar van 2018. De inschrijving wordt tijdens Bakkersvak 2017 officieel geopend en loopt nu.

Het voorlopige bestuur van de Vereniging van Meesters bestaat uit: Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring), Martijn Verkerk (secretariaat) en Wietse Schiere (algemeen lid).

Reageer op dit artikel