nieuws

Patrick de Vries wint de Dutch Pastry Award

Nieuws 479

Patrick de Vries wint de Dutch Pastry Award
Patrick de Vries te midden van het Nederlands Patisserie Team

Patrick de Vries uit Tubbergen heeft het beste showstuk en (dessert)taart gemaakt en wint daarmee de Dutch Pastry Award. Naast de prestigieuze prijs krijgt hij ook het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Vijf patissiers waren in de race voor de vakwedstrijd. Naast de Dutch Pastry Award wint Patrick de Vries ook de Design Award. Uit handen van Robert ten Hoope (Le Nouveau Chef) ontvangt De Vries de Design Award. ‘Ik verbaas me elke keer weer over het niveau van de patissiers. Van alle showstukken stak er eentje boven de rest uit. De techniek en details waren perfect’, vertelt Ten Hoope.’

De Vries is even sprakeloos na het winnen van de Dutch Pastry Award. Ervaring met het hoogste treetje heeft de nuchtere Twent al wel. In 2015 won hij de Gouden Gard verkiezing. ‘Sinds die tijd heb ik heel veel ervaring opgedaan. Dat is ook te zien aan mijn werk, het niveau is enorm omhoog gegaan.’ De meeste tijd in de voorbereiding heeft De Vries in zijn chocoladetaart met mango/kokos-vulling gestoken. ‘De smaak moet gewoon perfect zijn.’

IMG_5353

Het showstuk ‘Transformers’ van Patrick de Vries.

IMG_5348

Publieksprijs

Het publiek kon de showstukken en taartjes alleen op uiterlijk beoordelen. Zij wijzen Maurice van Gogh aan als winnaar. Daarnaast eindigt hij op een derde plek bij de juryuitslag. Een enorme prestatie aangezien gisteravond zijn showstuk nog doormidden is gebroken. ‘Dat deed echt even pijn. Gelukkig heb ik alles nog kunnen repareren.’

IMG_5331

Maurice van Gogh ontvangt de publieksprijs uit de handen van Tom van de Veen.

 

Motivatieprijs

Menno Spataro gaat er met de tweede plek vandoor. Tevens ontvangt hij de motivatieprijs uit handen van Tamara Hoogerwaard. De motivatieprijs is vernoemd naar Jurgen Willems, winnaar van de Dutch Pastry Award 2008. Hoogerwaard: ‘Jurgen is veels te vroeg overleden op 27-jarige leeftijd door een hersentumor. Een patissier die enorm heeft gestreden. Door deze prijs is hij er ieder jaar nog bij ons.’ Spataro heeft de prijs ontvangen, omdat hij een enorm talent is. ‘Hij is iemand om in de gaten te houden.’

De motivatieprijs is voor Menno Spataro.

De motivatieprijs is voor Menno Spataro.

2018

Patissiers die volgend jaar deel willen nemen aan de wedstrijd kunnen nu al beginnen met voorbereiden. Op de Bakkersvak is namelijk al het thema bekendgemaakt. Het thema van de Dutch Pastry Award 2018 is History.

 

Reageer op dit artikel