nieuws

NBOV-directeur vertrekt

Nieuws

NBOV-directeur vertrekt
Na een jaar verlaat Jan Sander de Bie de NBOV. Foto: Jan Willem Schouten

NBOV-directeur Jan Sander de Bie vertrekt per 1 april. In goed overleg met het bestuur heeft De Bie besloten de NBOV te verlaten, laat voorzitter Jos den Otter in een persbericht weten.

In het afgelopen jaar heeft De Bie samen met het bestuur gewerkt aan het toekomstperspectief van de NBOV. ‘Met zijn achtergrond en ervaring heeft hij een bijdrage kunnen leveren aan de visie die het bestuur nodig acht om met de vereniging de toekomst in te gaan’, aldus NBOV-voorzitter Jos den Otter.

De Bie maakte in maart 2016 de overstap van een commerciële retailomgeving naar de non-profitorganisatie. ‘Hij heeft bij de NBOV de diversiteit en complexiteit ervaren waarmee de zelfstandige bakker-ondernemer heeft te maken. Deze dynamiek heeft hij als uiterst boeiend ervaren. Zijn hart ligt echter nog steeds bij een commerciële retailomgeving. Naar zijn mening is de NBOV een uitstekende partner om de vele vraagstukken breed aan te pakken en ziet hij goede toekomstmogelijkheden voor het ambacht’, aldus meldt het persbericht.

Snelle en wendbare organisatie

In december publiceerde Bakkerswereld nog een interview met De Bie. Zijn doel toen was om van de NBOV een snelle en wendbare ondernemersorganisatie te maken, die innoverend is en een voortrekkersrol in de sector vervuld. In het afgelopen jaar boog De Bie zich samen met het bestuur  over de visie en de missie van de organisatie.

‘De wereld verandert in snel tempo. Het gaat heel hard. En om die veranderingen bij te houden, is het noodzakelijk mee te veranderen. Niet om het veranderen zelf, maar om de belangenbehartiging naar een hoger plan te tillen. Soms is daarvoor een cultuuromslag noodzakelijk zowel binnen de organisatie, maar ook van de branche’, zo omschreef hij eind vorig jaar  het proces waar hij de organisatie naar toe wilde koersen.

‘Met en voor de leden’

De weg die De Bie samen met het bestuur is ingeslagen, zal hij niet verder vervolgen. Bestuur en directie zijn het niet eens geworden over de uitvoering van dit nieuwe traject.  ‘Wij gaan verder met het vormgeven van de plannen waaraan ook De Bie een bijdrage heeft geleverd, samen met en voor onze leden’, aldus NBOV-voorzitter Jos den Otter.

De taken van  De Bie worden voorlopig waargenomen door het bestuur van de NBOV. Jan Sander de Bie laat desgevraagd weten niet persoonlijk te willen reageren op zijn vertrek en verwijst naar de persverklaring.

 

Reageer op dit artikel