nieuws

CBS: consumentenvertrouwen hoogste in 10 jaar

Nieuws 107

CBS: consumentenvertrouwen hoogste in 10 jaar
Consument is bereid weer te investeren.

Consumenten hebben in maart voor het eerst in 10 jaar tijd weer meer vertrouwen in de economie. Dat uit zich in het doen of willen doen van grotere aankopen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Nederlandse economie ligt op stoom. De drie groeimotoren (export, consumptie en investeringen) draaien op volle toeren, en de werkloosheid daalt. Dat blijkt uit de laatste CBS-cijfers over de export, de consumentenbestedingen en de omzet in de detailhandel. Het consumentenvertrouwen is in bijna tien jaar, sinds juli 2007, niet zo groot geweest, meldt het CBS.

De export groeide in januari met bijna 6 procent. Consumenten willen en kunnen meer geld uitgeven. De omzet in de winkels steeg in januari met vijf procent en online is zelfs 17 procent meer verkocht.

Reageer op dit artikel