nieuws

Bakker Floor Plaizier voert actie met diesel en benzine

Nieuws 46

Tankstations die op zondag al om 7.00 uur open mogen en verse broodjes verkopen. Het is tegen het zere been van bakker Floor Plaizier van Bakken met Plaizier in Hoogeveen. De bakker komt in actie. Binnenkort verkoopt hij diesel en benzine tegen een mooie prijs. ‘Het scheelt ongeveer 4 euro op een volle tank.’

Bakker Floor Plaizier voert actie met diesel en benzine
Met het Litertje van Plaizier wil de bakker de strijd aangaan met tankstations. Foto: Plaizier

‘Broodjes, sigaretten, complete maaltijden. Ze mogen alles. Wij mogen de zaak op zondag pas om 13.00 uur openen. Het is bureaucratie ten top’, aldus Floor Plaizier. Samen met Richard Fieten van FietenOlie zet hij het Litertje van Plaizier op de kaart. Binnenkort verkoopt Plaizier ook diesel en benzine.

Naar de notaris

De heren gaan volop actie voeren. ‘Volgende week tekenen we een intentieverklaring bij notaris Johan Tillema. Wij vinden het allebei een geweldige actie. We verkopen straks liters, maar ook tanks van 30 en 200 liter. Wanneer iemand dan brandstof nodig heeft, is hij of zij niet afhankelijk van een tankstation, maar kan het gewoon uit de schuur gehaald worden. Het is straks brood halen bij de winkel aan de Schutstraat en ook nog een Litertje van Plaizier meenemen. En we verkopen tegen lage prijzen. Het scheelt 3 à 4 euro per tankbeurt vergeleken met wat een volle tank kost bij een regulier tankstation in de buurt’, aldus Richard.

Nog nooit vertoond

Volgens Plaizier gebeurt dit nog nergens in Nederland. ‘Het is een geheel nieuw concept. Hiermee zetten we Hoogeveen goed ‘in the picture’, zegt hij in de Hoogeveensche Courant.’ Gas wordt nog niet geleverd, maar Plaizier en Fieten hebben daar ook wat op bedacht. ‘Het brood dat over is uit de winkel willen we straks gaan vergisten in een biovergister. Als we dat plan hebben uitgedacht, verkopen we straks ook groen gas. Dan rijden automobilisten op brood. Fantastisch toch! ‘

Vergister

Het gas dat uit de vergister komt, wordt dan opgeslagen bij een tankstation van FietenOlie aan de Stephensonstraat. ‘Bij dat tankstation wordt al groen gas verkocht, maar daar past het groene gas van Floor makkelijk bij.’ Er wordt dus niet alleen aan de portemonnee gedacht, maar ook aan het milieu. De heren kijken elkaar lachend aan. ‘We gaan dan ook voor de Nobelprijs voor milieu. Of niet Richard?’

Plaizier en Fieten geven aan hun actie volgende week zaterdag te beginnen, maar zoon Floris Plaizier houdt vol dat het geen aprilgrap is.

Reageer op dit artikel