nieuws

Duurzaam BrouwBrood op de Horecava

Nieuws 56

BrouwBrood is een duurzaam initiatief van vier studenten van de opleiding Bèta-Gamma van de Universiteit van Amsterdam. Zij maken van de reststromen van bier brood. In samenwerking met Hartog’s Volkoren en Oedipus maken zij BrouwBrood. Een lokaal Amsterdams product, waarvan de productie zo groen mogelijk wordt gehouden.

Duurzaam BrouwBrood op de Horecava

Het bierbostelbrood op zich is geen vernieuwend idee. Het verbaast de studenten dan ook dat het nog niet grootschalig op de markt beschikbaar is. De startup bevindt zich momenteel alleen nog in Amsterdam. Ze proberen zoveel mogelijk co2 neutraal werken. Distributie gaat via bakfietsen en elektrische scooters. ‘Momenteel verdienen we nog niets met ons bedrijfje’, vertelt medeoprichter Laila Blömer. ‘Maar we vinden het zelf een ontzettend mooi project wat we voort willen blijven zetten. Hopelijk kunnen we in de toekomst uitbreiden naar andere steden.’

DSCN3431

Reageer op dit artikel