nieuws

AC Restaurants worden La Place

Nieuws 92

AC Restaurants worden La Place

De snelwegrestaurants die vallen onder de AC-formule worden binnenkort omgebouwd tot La Place. Investeerder GR8 Investments, een investeringsvehikel van drie kleinkinderen van de oprichters van hotel- en restaurantketen Van der Valk, maakte maandag bekend de achttien AC Restaurants te hebben verkocht aan La Place.

GR8 nam de achttien Nederlandse snelwegrestaurants van AC afgelopen november over van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill. Ook zeven hotels, vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-zaken waren onderdeel van de overeenkomst ter waarde van 22,7 miljoen euro. Deze blijven in handen van GR8, waarbij de hotels worden omgebouwd naar een nieuwe formule in het driesterrensegment.

Driesterrensegment

Volgens de investeerder zijn de meeste hotelketens de afgelopen tijd opgeschoven richting het viersterrensegment en verder. GR8 ziet daardoor juist in het driesterrensegment een gat in de markt.

Overname

Hoeveel La Place, dat in handen is van Jumbo, voor de AC Restaurants betaalt, is niet bekendgemaakt. Al in november was bekend dat GR8 in overleg was met Jumbo over de overname van een aantal restaurants.

GR8 Investments is een investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, alle drie kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk. GR8 Investments opereert los van het Van der Valk-concern. De verkoop aan La Place is dan ook geen verkoop door het Van der Valk-concern.

Horeca Top 100 2016

AC restaurants/Autogrill staat in de Horeca Top 100 2016 op nummer 44. Het van oorsprong Italiaanse Autogrill is in Nederland vooral bekend van de locaties aan snelwegen, met de 16 AC Restaurants die in 1998 werden overgenomen.

Jumbo richting horeca

Voor Jumbo betekent dit een verdere uitbreiding binnen foodservice. Het is nog geen jaar geleden dat het supermarktbedrijf verraste met de overname van La Place vanuit de failliete boedel van warenhuisconcern V&D. Jumbo beweegt zich al langer op het kruispunt tussen supermarkten en horeca. De drie Jumbo Foodmarkten zijn daar de bekendste uiting van.

Reageer op dit artikel