nieuws

Dunkin’ Donuts opent eerste vestiging in Nederland in 2017

Nieuws 165

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin’ Donuts keert volgend jaar terug in Nederland. Het bedrijf heeft een franchisenemer bereid gevonden een eerste filiaal te openen in Amsterdam. Daar moeten er de komende vijf jaar nog zeker 25 bij komen.

Dunkin’ Donuts opent eerste vestiging in Nederland in 2017
Dunkin' Donuts

‘Met het oog op de verdere strategische uitbreiding van Dunkin’ Donuts’ in Europa zijn wij blij om Nederland toe te voegen aan onze Dunkin’ Donuts familie’, zei Bill Mitchell president van Dunkin’ Brands International. Doordat de consumptie van koffie in Nederland het hoogste per hoofd van de bevolking ter wereld is, voelen we dat er een sterke groeikans voor Dunkin’ Donuts is gezien onze grote assortiment van bakkerij en koffie gerelateerde dranken.’

Een eerder Nederlands avontuur, eind jaren negentig, mislukte echter. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten.

240 locaties in Europa

070f2ffa-cb60-479f-b85f-dc2f5bf3d42aDunkin’ Donuts heeft momenteel meer dan 12.000 restaurants in 45 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 240 locaties in Europa. Dunkin’ Donuts bakkerijen in Nederland zullen een breed scala hete en ijskoude-espresso gebaseerde dranken, evenals koffie, thee, Coolatta(r), bevroren dranken, croissants, donuts en broodjes gaan verkopen. Het merk zal ook regionale menu-items toevoegen om tegemoet te komen aan de lokale smaak.

 

Reageer op dit artikel